Šahovska manifestacija „Stvaramo pokretače“ okupila veliki broj Borana

U organizaciji Akedemije „Srbije u pokretu“ i porodice Zdravković u Boru je održana šahovski turnir „Stvaramo pokretače“.

Ova jedinstvena manifestacija okupila je veliki broj Borana, a neposredno učeće uzelo je 40 ljubitelja drevne igre na 64 polja.

Događaj je bio podeljen u tri celine – turnirski deo namenjen takmičarima uzrasta od 15 do 35 godina, rekreativni i edukativni deo za najmlađe.

Za titulu pobednika turnira nadmetalo se 23 takmičara, a najuspešniji je bio Nenad Đorđević. On je finalu savladao Jovana Stanića, dok je treće mesto zauzeo Dimitrije Ranđelović.

„Bor je nekada bio grad šaha, pogotovo u omladinskoj selekciji. Vreme je da ponovo probudimo ovu disciplinu i pokažemo koliko možemo. Ovaj događaj nosi ime „Stvaramo pokretače“ zato što pored turnirskog i rekreativnog dela ima i onaj najvažniji edukativni. Ideja je da zainteresujemo one najmlađe da učestvuju, razvijaju se i strateški razmišljaju“, kažu organizatori.

Sličan turnir je u planu sledećeg meseca u Beogradu, a posle toga u avgustu omladinsko rekrativni na Borskom jezeru.

Manifestaciju su pomogli trgovinski lanci „Tekijanka“ i „Aleksandrović“, „TR Best“ – Vladimir Živković, stovarište „Nasković“, Fish and burger bar „Sidro“, štamparija „Grafomed“, agencija „Titan očisti sve“ i restoran „Brest“.