Sajam zapošljavanja u Boru 12.maja

Borska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), i ove godine organizuje Sajam zapošljavanja kako bi na jednom mestu okupila nezaposlene i poslodavce. Za sajam je prijavljeno 22 firme koje nude 12 radnih mesta.

Borska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), i ove godine organizuje Sajam zapošljavanja kako bi na jednom mestu okupila nezaposlene i poslodavce. Za sajam je prijavljeno 22 firme koje nude 120 radnih mesta.


 

Zbog velikog broja nezaposlenih i teške materijalne situacije koja vlada u opštini Bor, za sajmove zapošljavanja vlada veliko interesovanje.

Na petom po redu sajmu u Boru učestvovaće 22 poslodavca koji će u narednom periodu zaposliti 120 radnika različitih profila. Šansu da na sutrašnjem sajmu dođu do posla imaće: radnici građevinske struke, metalurški tehničari, hemijski tehničari, stolari, trgovci, poljoprivredni tehničari, pekari, knjigovesci, novinari, menadžeri, tehnolozi, inženjeri agronomije, inženjeri energetike, lica sa završenim IIIIV stepenom stručnosti bez obzira na zanimanje, kao i lica bez zanimanja.

Sajmovi zapošljavanja, kao mera aktivne politike zapošljavanja, su manifestacije na kojima se susreću nezaposleni i firme koje nude radna mesta. Tokom protekle godine širom Srbije održano je 90 sajmova na kojima je posao našlo oko 10.000 ljudi.

Ovogodišnji, sajam biće održan 12.maja od 11-14 časova u donjoj galeriji Sportskog centra u Boru.

Prednost pri dobijanju posla imaće lica koja se vode na evidenciji „zavoda“ kao nezaposlena.