SANU pokrovitelj borske Filozofske škole “Linkej”

0
524

Srpska akademija nauka i umetnosti postala je i zvanični pokrovitelj borske Filozofske škole “Linkej” koju vodi Ivan Vučković, master filozofije i profesor u borskim srednjim školama.

Filozofska škola “Linkej” odzivom mladih, ali i realizovanim temama opravdala je očekivanja organizatora, a potvrda da je na pravom putu stigla je, ističe Ivan Vučković, profesor filozofije u borskim srednjim školama, i iz Srpske akademije nauka i umetnosti.

U zvaničnom pismu iz SANU potvrđeno je da je ova institucija pokrovitelj gradske filozofske škole “Linkej”.

“Škola je zbog sveopštih okolnosti zbog pandemije kovida-19 prešla blagovremeno na online rad, ali se nadam da će vrlo brzo, vratiti decu “u filozofske klupe” u prostorijama Centra za kulturu. Zainteresovanih polaznika ima i, verujem, tek će ih biti. Zbog podrške Akademije, nadam se da će “Linkej” sada dobiti konkretna sredstva za rad iz Gradske uprave”, ističe Ivan Vučković i navodi da i dalje nastavlja saradnju sa domaćim časopisima i dnevnom štampom, ali i sa Akademijom nauka i umetnosti Bosne i Hercegovine ai sa univerzitetom u Beču na kojem je prošle godine bio gost i učestvovao u pojedinim predavanjima.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime