Saopštenje Doma zdravlja Bor o načinu rada u aktuelnim okolnostima

Borski Dom zdravlja izdao je danas saopštenje u kome se navodi način rada u aktuelnim okolnostima pandemije koronavirusa i vanrednog stanja u Srbiji.

Dom zdravlja „Bor“ obaveštava sugrađane da će se od danas, 17. marta, a u skladu sa postojećom epidemiološkom situacijom, u prostorijama ove zdravstvene ustanove primati isključivo sledeći pacijenti:

  • Hitna stanja;
  • Trudnice;
  • Onkološki pacijenti;
  • Hronični pacijenti sa pogoršanjem osnovne bolesti i
  • Lica sa posebnim potrebama.

Nepokretni pacijenti i pacijenti starije životne dobi preko 65 godina biće zbrinuti po indikacijama od strane Službe za kućno lečenje i negu, preko koje će dobiti ordinirajuću terapiju.

Služba za zaštitu predškolske i školske dece primaće pacijente po uobičajenom režimu, a vakcinisanje će se obavljati prema već utvrđenim procedurama.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena, Služba stomatološke zdravstvene zaštite i sve seoske ambulante radiće po uobičajenom protokolu.

Služba hitne medicinske pomoći radiće sa pojačanim ekipama.

Napomena je da se pacijenti sa povišenom telesnom temperaturom i akutnim respiratornim tegobama javljaju isključivo u prostorije ambulante „Rudar“ (na Drugom kilometru grada), u vremenu od 7 do 22 časa. Pacijenti koji se redovno leče u pomenutoj ambulanti, shodno potrebama, biće preusmereni na Dom zdravlja.

Pacijentima sa redovnom terapijom, ista će biti produžena za još tri meseca bez odlaska kod lekara.

Za sve nedoumice i dodatne informacije, pacijentima je na raspolaganju kontakt telefon Doma zdravlja u Boru: 030/432–777, dok je kontakt telefon ambulante „Rudar“: 030/426–382.

Mere su preduzete u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja Republike Srbije.