Saopštenje za medije Demokratske stranke

Povodom aktuelne situacije u Opštini Bor saopštenjem na konferenciji za novine oglasila se Demokratska stranka.


Povodom aktuelne situacije u Opštini Bor saopštenjem na konferenciji za novine oglasila se Demokratska stranka.

„Demokratska stranka u Boru obaveštava građane opštine Bor da je završen postupak rekonstrukcije stranke i da naša opština može nadalje u najpozitivnije i najkonstruktivnijem smislu računati na savez sa kompletnom Demokratskom strankom.

U vremenu kada su osnovna civilizacijska načela i norme ponašanja ugroženi, kada našom opštinom rukovode još uvek ljudi koji nisu podneli ostavke ni na jednu od svojih beneficija, a pritom napadaju sve druge faktore političkog života u opštini, Demokratska stranka u Boru smatra svojom dužnošću i obavezom da stane uz građane i sindikate, uz sve one koji pokušavaju da spasu opštinu od provalije u koju je sa osmehom vode još uvek uživaoci svih funkcionerskih privilegija u zgradi SO Bor.

Grad Bor nastao je na temelju požrtvovanja i iscrpljujućeg rada. Da nije bilo radnika koji su sebe ugradili u ovaj grad, ne bi bilo ni Bora. To je jasno svima sem onima koji još uvek troše privilegije visokih funkcija u opštini Bor.

Moralno bi bilo da je makar neko od onih koji već dva meseca ne predstavljaju većinu u skupštini opštine Bor podneo ostavku na svoju funkciju. Moralni čin bi bilo i izvinjenje radnicima sa čijim se firmama neko u opštini igrao par-nepar, pa im sada nije isplatio ništa od zarada čineći ih taocima svoje neuspešne politike. Međutim, aktuelno rukovodstvo opštine Bor je svu svoju snagu i delovanje usmerilo na održavanje morala onih koji su spremni da poveruju da su za nezapamćenu krizu grada krive opozicione stranke, sindikati, pa i ponaosob svi građani sem onih koji još uvek prave astronomske telefonske račune, reprezentacije, intrige i demagoške pozicije.

Zbog svega navedenog, zbog obaveze da stanemo na branik svog grada i opštine, kao najprogresivnija snaga u opštini Bor i kao stranka koja je u stanju da evropske vrednosti dovede i u našu sredinu obaveštavamo sve građane opštine Bor, naše simpatizere, članove, istomišljenike, pa i neistomišljenike da će se Demokratska stranka svim svojim silama uključiti u borbu za spas opštine, javnog sektora i boljeg života što podrazumeva da se nijedan od faktora aktuelne vlasti neće više naći na bitnoj funkciji u opštini Bor.“