Saopštenje „Zaštite“ povodom samoubistva bivšeg komandira

Povodom nedavnog samoubistva bivšeg komandira „Zaštite“, Vitomira Stoilkovića, poslovodstvo ove firme izdalo je saopštenje u kojem se navodi da su dokazi o zakonskom postupanju firme od samog početka bili dostupni nadležnim organima.

„Zaštita“ Bor d.o.o. obezbeđuje imovinu RTB-a Bor koja je ogromne vrednosti, pa je i u ranijem periodu bilo otkazivanja ugovora o radu. Povrede radnih obaveza bilo koje vrste, s obzirom na delatnost kojom se preduzeće bavi – nedopustive su. Dokazi o zakonitom postupanju poslovodstva „Zaštite“ od samog početka ovog slučaja dostupni su nadležnim državnim organima koji su potvrdili zakonitost procedure otkaza ugovora o radu bivšem komandiru JFTO, pa neodmerene izjave date medijima ne zaslužuju pažnju, odnosno naš komentar, posebno ako se ima u vidu da su date na dan tragičnog događaja – naveli su iz poslovodstva „Zaštite“ Bor d.o.o.

Vitomir Stoilković ubio se 16. januara iz privatnog pištolja ispred upravne zgrade „Zaštite“ gde je nakon 25 godina rada, u oktobru 2011. godine dobio otkaz. Razlog zašto je „digao ruku na sebe“ naveo je u oproštajnom pismu.