Saopštenje za medije OO LDP Bor

Liberalno demokratska partija (LDP) u Boru izdala je saopštenje za javnost kao odgovor na dešavanja u vrhu opštinske vlasti. Iz LDP-a smatraju da su odnosi u vladajućoj koaliciji narušeni i da jedino rešenje raspisivanje prevremenih lokalnih izbora.

700-ldp-stari

Saopštenje prenosimo u celosti:

Serija konferencija za novinare predstavnika Pokreta „Živim za Krajinu – Boško Ničić“, samog Boška Ničića kao i predsednika Opštine Bor na kojima je izrečeno veliki broj teških reči i međusobnih kritika govori o tome da su odnosi u vladajućoj koaliciji nepovratno narušeni bez obzira na njihove napore u prethodna dva dana da stvore privid efikasnog funkcionisanja.

Svako dalje odugovlačenje onoga što je neminovno, o čemu Liberalno demokratska partija već mesecima govori – raspisivanja novih lokalnih izbora, predstavlja čisto gubljenje vremena.

Ustupci koje jedni drugima čine da  bi koalicija opstala na vlasti još mesec ili dva su jednostavno gomilanje problema koje će naravno, morati da rešavaju oni koji dođu posle njih.

Najočigledniji primeri su izmena Statuta Opštine da bi se dobila još dva mesta u Opštinskom veću, kao i prelaženje preko sramne odluke Upravnog odbora ŠRIF – o ukidanju plaćenog prevoza zaposlenima i istovremeno uvođenje novčane nadoknade za rad članovima tog tela. Zbog toga je predsednik Opštine najavio smenu Upravnog odbora ŠRIF-a, ali se očigledno, posle dobijenih uputstava iz Beograda – predomislio.

Naravno, ne treba zaboraviti ni ogromne iznose potrošene za doček Nove i Srpske nove godine koji su na jedan ili drugi način završili u preduzeću „Beoton“.

Liberalno demokratska partija je i pored loših vremenskih uslova u proteklih par nedelja sakupila preko 3000 potpisa građana koji su nezadovoljni radom lokalne samouprave i narednih dana će tu akciju nastaviti.

Videćemo da li će se vladajuća koalicija oglušiti i o taj, direktan zahtev građana za novim izborima i nastaviti da vlada iako je očigledno da više nema podršku Borana.

Nadamo se da će ipak preovladati razum i da će po predaji 5000 potpisa na zahtev za raspisivanje prevremenih lokalnih izbora postupiti onako kako zakon ali i moral nalažu i povući se sa mesta koja im više ne pripadaju.

Ukoliko se to ipak ne dogodi, Liberalno demokratska partija će pozvati potpisnike zahteva na okupljanje ispred zgrade opštine da im odbornici i predsednik Opštine lično kažu da ne žele da se povinuju njihovom zahtevu.