Saradnja turističkih organizacija Bora i Kikinde

Bor i Kikinda imaju veliki turistički potencijal i svakako da je moguća saradnja u pogledu razmene turističkih ponuda, kao i razmena organizovanih i individualnih poseta građana, zaključak je turističkih poslenika iz ova dva grada. 

Foto: Turistička organizacija Bor

Tokom dvodnevne posete Boru, predstavnici Turističke organizacije Kikinda imali su priliku da se upoznaju sa najatraktivnijim turističkim lepotama Bora i okoline, Lazarevom pećinom, vidikovcem Lazarevog kanjona, Brestovačkom banjom, Borskim jezerom, planinom Stol.

„Oduševljeni smo onim što pruža okolina Bora. Verujem da za naše Kikinđane, u saradnji sa kolegama iz Bora, možemo uobličiti jednu dobru turističku ponudu kako bi što više žitelja severnog Banata došlo u ovaj kraj“, rekla je Jasmina Milankov, v.d. direktora TO Kikinda.

Da ovaj vid saradnje itekako može postati uspešan, potvrdila je i Bobana Gramić, direktor TO Bor.

„Upravo ta turistička raznolikost Bora i Kikinde daje osnovicu za dobru saradnju, kao i prijateljske odnose dva grada. Ovakav način promocije turizma postaće praksa i sa drugim gradovima u Srbiji jer je Bor odlučan da zauzme visoko mesto na turističkoj mapi Srbije“, potvrdila je Bobana Gramić, direktor TO Bor.