Saša Mirković kandidat za direktora RTS-a

2
39

Od 26 kandidata koliko se prijavilo za mesto direktora RTS-a, nakon današnje sednice Upravnog odbora Javnog servisa, iz konkurencije je ispalo 12 kandidata koji nisu imali potpunu dokumentaciju, rekao je Tanjugu predsednik UO RTS-a Zoran Popović.

sasa-mirkovic-aa

“Od 26 kandidata, 12 ima nepotpunu dokumentaciju. Njih pet je podnelo potpunu dokumentaciju, ali bi neke od dokaza morali da proverimo kako bi bili sigurni da potpuno odgovaraju uslovima konkursa, a devet kandidata je podnelo potpunu dokumentaciju”, rekao je Popović Tanjugu.

Upitan za prijave bivšeg direktora RTS-a Aleksandra Crkvenjakova i gradonačelnika Zaječara Saše Mirkovića, on je rekao da je Crkvenjakov podneo validnu prijavu, dok Mirkovićeva spada u onih pet koje je potrebno proveriti.

Kada će provera biti gotova, prema njegovim rečima, zavisi od pravnih službi, a očekuje da će to biti za nekoliko dana.

Pored Crkvenjakova i Mirkovića, za mesto direktora RTS-a prijavili su se i Dragan Đukić, Sandra Keser, Vilibald Erić, Dragan Karadžić, Dragan Bujošević, Aleksandar Avramović, Aleksandar Milutinović, Stanko Crnobrnja…

Na čelu RTS-a se kao vršilac dužnosti nalazi Nikola Mirkov, koji je na tu funkciju došao posle iznenadne smrti tadašnjeg direktora Aleksandra Tijanića, krajem oktobra 2013. godine.

(Tanjug)

2 KOMENTARA

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here