Savez za Srbiju organizuje tribinu 10. oktobra u Boru

Opozicioni Savez za Srbiju održaće tribinu u sredu 10. oktobra u velikoj sali borskog Doma kulture.

Borani će prvi u istočnoj Srbiji imati priliku da se upoznaju sa strateškim pravcima delovanja saveza koji trenutno okuplja desetak političkih organizacija.

Ogranak Saveza za Srbiju u Boru formirali su krajem septembra gradske organizacije Narodne stranke, Demokratske stranke, Srpskog pokreta Dveri, Zajedno za Srbiju, Levice Srbije, Udruženih sindikata Srbije Sloga, Udruženja građana „Izbor postoji“ i „Glasno za omladinu“, a vrata su otvorena i za druge stranke koje prihvataju definisane strateške pravce.

„Verujemo da je poslednji trenutak za okupljanje demokratskih i patriotskih snaga, kako stranaka, tako i udruženja, sindikata, pojedinaca i stvaranje alternative ovom bahatom i po Srbiju pogubnom režimu Aleksandra Vučića i koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke. Svim članicama Saveza je orijentir uspostavljanje normalnog društva, borba protiv partokratije i siromaštva. Uspostavljanje nezavisnog sudstva je preduslov lakšem i efikasnijem pristupu građana pravdi“, kažu iz Saveza za Srbiju.

Skupu će pored predstavnika članica saveza iz Bora prisustvovati i lideri stranaka.

Tribina će biti održana na platou Doma kulture u Boru od 18 sati.