Savremeno: Osmacima olakšana priprema oko prijemnog ispita

0
82

Android aplikaciju “Prijemni za Srednju“, koja pomaže osmacima oko polaganja prijemnog ispita, osmislio je “YouTestMe” tim čiji je jedan od članova Nikola Vranić iz Bora koji želi da pomogne učenicima u svom gradu.

aplikacija-prijemni-za-srednju

“Napravili smo besplatnu android aplikaciju koja pomaže učenicima oko prijemnog ispita za upis u srednju skolu. Pitanja iz aplikacije su pitanja izvučena iz zbirki koje služe sa polaganje ispita. Poenta priče je da je to neprofitabilna aplikacija koju su pravili studenti, pa pošto sam ja iz Bora voleo bih da i borska deca imaju priliku da čuju za aplikaciju”, istakao je Nikola Vranić.

Ova aplikacija je smišljena kao jedan društveno-koristan projekat koji ima za cilj da pomogne deci osmog razreda da na brz i lak način, na svojim Android uređajima vežbaju za predstojeći završni ispit.

Za izradu same aplikacije je zaslužan tim od 15 studenata i učenika. Proces je počeo pre nekih 8 meseci, a završen je početkom marta, kada je aplikacija izbačena na Google Play.

“Unutar aplikacije se nalaze odabrana pitanja iz zvaničnih zbirki nekoliko izdavača. Nismo uzimali cele zbirke, zbog zakona o autorskom delu”, dodao je Filip Dimitrijević, član YouTestMe tima.

Cela koncepcija rada se sastoji iz toga da se svaki put kada se odabere kategorija (srpski, matematika, kombinovani testovi) generiše test od 20 pitanja koji ima vremenski limit od 2 sata, kao na samom prijemnom. Nakon testa se prikazuje izveštaj o učinku na testu kao i upoređivanje sa prosečnom ocenom iz odabrane kategorije. Po završetku prikazivanja izveštaja se vrlo brzo i lako može započeti novi test, a svi izveštaji se arhiviraju u kolekciji.

Takođe je ubačena i rang lista gde učenici mogu skupljati poene na osnovu učinka i videti kakvo je njihovo znanje u odnosu na druge.

“Mislimo da ova aplikacija može mnogostruko pomoći učenicima, budući da provode dosta vremena na svojim telefonima i tablet računarima – pa kad su već tu, zašto ne spojiti lepo i korisno i omogućiti im da provere svoje znanje i spreme se što bolje mogu”, dodaje Filip.

Aplikacija trenutno broji više od 2250 instalacija od trenutka kada je objavljena a dnevno na njoj radi oko 250 korisnika, koliko je prosek za april.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here