Sedam medalja za mlade borske karatiste na državnom prvenstvu

Mladi borski karatisti, članovi Karate kluba Bor, osvojili su ukupno sedam medalja na nedavno održanom Prvenstvu Srbije u katama i borbama za poletarce, pionire i nade u Beogradu.

Karate klub Bor može biti ponosan na svoje takmičare koji su u izuzetno jakoj konkurenciji izborili dve zlatne, jednu srebrnu i četiri bronzane medalje.

Najuspešnija takmičarka ovog kluba bila je desetogodišnja Marta Milojević, nova državna prvakinja u katama. Ona se pored titule i zlatne medalje okitila i jednom srebrnom.

Uroš Radivojević (2014), jedan od najmlađih karatistista, takođe je poneo titulu šampiona države uz još jednu osvojenu bronzanu medalju.

Bronzana odličja pripala su i Alenu Sejdiji (2010), Veljku Živanoviću (2012) i Alenu Nestoroviću (2009).

Za mlade nade borskog karatea i predstavnike kluba održan je prijem u Skupštini grada.

„Ovi mali ljudi sa velikim srcem, koji imaju volju i želju da se bore za svoj klub i svoj grad i da nižu medalje, zaista su ponos našeg grada. Oni su ono u šta grad mora da ulaže energiju i pažnju jer mališani poput njih predstavljaju Bor u najlepšem mogućem svetlu na takmičenjima.

A kada vidite dečja lica puna energije, elana i ljubavi prema sportu kojim se bave, to nam je podstrek da ulažemo u razvoj omladinskog sporta u gradu i da pomognemo našim malim šampionima da budu još uspešniji“, kazao je na nakon prijema gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Trener u Karate klubu Bor Obrenko Petrović ocenio je da su ovi uspesi plod dugogodišnjeg kvalitetnog rada. Klub je posebno ponosan na svoje najmlađe takmičare.

„U Srbiji ima vrlo malo klubova koji treniraju decu predškolskog uzrasta. Mi krećemo da radimo sa decom već od četiri godina i ona sa sedam, osam počinju da prave ovakve rezultate“, kazao je Petrović.

On je istakao Uroša Radivojevića koji još nije pošao u školu a već ima medalje sa državnih takmičanja na kojima se nadmeće sa decom nekoliko godina starijom od sebe.