Semafori u Boru dobijaju glasovnu i zvučnu signalizaciju

1
675

Na svim raskrsnicama u Boru na kojima semafori regulišu saobraćaj biće postavljena zvučno-govorna signalizacija koja pomaže slepim i slabovidim osobama da bezbednije pređu ulicu.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Kako bi osobama sa invaliditetom olakšao život u Boru, grad je ove godine iz budžeta izdvojio tri i po miliona dinara, a gradonačelnik Aleksandar Milikić najavljuje da će narednih godina biti opredeljeno još više.

Aleksandar Milikić / Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

“Projektom je predviđeno tri i po miliona dinara za osobe sa invaliditetom u Boru. Imeđu ostalog semafori će dobiti zvučnu signalizaciju, biće nabavljena gucenica za Centrar za socijalni rad, igrađena rampa u Domu zdravlja, kao i lift za korisnike kolica”, kazao je Milikić.

Zvučna signalizacija pomaže slepim i slabovidim pešacima snalaženje u saobraćaju, ali i drugim ranjivim grupama stanovništva. Kada se na semaforu ukluči zeleno za pešake iz semafora će se najpre čuti glasovna signalizacija “možete preći”, a potom i zvučni signal.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Kako ne bi ometali stanare zgrada i kuća u blizini semafora, zvučna signalizacija će biti aktivna u periodu od 8 do 20 časova.

1 KOMENTAR

  1. Ma kakva zvucna signalizacija za ljude sa slabim vidom…jedva se cuje zvuk …i meni je tesko da cujem …sramota je da se hvalite sa takvim stvarima…sramota..

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here