Semafori u Boru dobijaju glasovnu i zvučnu signalizaciju

1
721

Na svim raskrsnicama u Boru na kojima semafori regulišu saobraćaj biće postavljena zvučno-govorna signalizacija koja pomaže slepim i slabovidim osobama da bezbednije pređu ulicu.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Kako bi osobama sa invaliditetom olakšao život u Boru, grad je ove godine iz budžeta izdvojio tri i po miliona dinara, a gradonačelnik Aleksandar Milikić najavljuje da će narednih godina biti opredeljeno još više.

Aleksandar Milikić / Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

“Projektom je predviđeno tri i po miliona dinara za osobe sa invaliditetom u Boru. Imeđu ostalog semafori će dobiti zvučnu signalizaciju, biće nabavljena gucenica za Centrar za socijalni rad, igrađena rampa u Domu zdravlja, kao i lift za korisnike kolica”, kazao je Milikić.

Zvučna signalizacija pomaže slepim i slabovidim pešacima snalaženje u saobraćaju, ali i drugim ranjivim grupama stanovništva. Kada se na semaforu ukluči zeleno za pešake iz semafora će se najpre čuti glasovna signalizacija “možete preći”, a potom i zvučni signal.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Kako ne bi ometali stanare zgrada i kuća u blizini semafora, zvučna signalizacija će biti aktivna u periodu od 8 do 20 časova.

1 KOMENTAR

  1. Ma kakva zvucna signalizacija za ljude sa slabim vidom…jedva se cuje zvuk …i meni je tesko da cujem …sramota je da se hvalite sa takvim stvarima…sramota..

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime