Senzacija košarkašica Zicera u Kruševcu

Ženski košarkaški klub „Zicer“ ostvario je pobedu u subotu na gostujućem terenu protiv ekipe „Bagdala“ iz Kruševca rezultatom 50:67 (11:18, 17:17, 12:16, 10:16) u okviru prvog kola Prve ženske regionalne lige „Jug B“. 

Foto: ŽKK Zicer

I pored toga što je novi ženski košarkaški klub iz Bora osnovan pre svega mesec dana,  naše košarkašice uspele su da naprave senzaciju i da na terenu u Kruševcu otvore sezonu ubedljivom pobedom.

Već u prvoj četvrtini videla se velika želja Boranki da se na početku sezone predstave u što boljem svetlu. Utakmicu su košarkašice iz Bora otvorile jako dobro i na kraju prvih deset minuta igre vodile sa 11:18.

Drugi period igre doneo je izjednačenu igru sa obe strane parketa, pošto je ekipa iz rasinskog okruga zaigrala bolje, pa se na petnaestominutnu pauzu otišlo rezultatom 28:35 u korist borskih košarkašica.

U nastavku meča ekipa iz Bora održavala je prednost nad Kruševljankama. Prednost se konstantno povećavala u korist gostiju, pa je ŽKK „Zicer“ na kraju meča sasvim zasluženo slavio iako je na raspolaganju imao samo deset igrača.

Pobedničku ekipu predvodila je fenomenalna T. Golubović sa 32 postignuta poena. Pored nje dvocifrene bile su još kapiten tima T. Spasić sa 17 poena i D. Denić sa 10 poena.

U poraženoj ekipi istakla se A. Punoševac sa 29 poena koja je ujedno bila i jedina dvocifrena.

Foto: ŽKK Zicer

ŽKK „Bagdala“: A. Punoševac, N. Đorđević, A. Vukojević, T. Šaronjić, J. Cvetković, A. Jovanović, I. Baljošević, M. Veljković, D. Miletić, V. Mihajlović, V. Ivanović, A. Baljošević; Trener: A. Memet

ŽKK „Zicer“: M. Ristić, T. Bekan, T. Golubović, T. Spasić, T. Milošević, M. Poledica, D. Denić, B. Jeremić, D. Šćopić Mihajlović, J. Terzić; Trener: D. Jakovljević

Borske košarkašice naredne nedelje dočekuju ekipu iz Trstenika, pa će borska publika imati priliku da ih prvi put pogledaju u svom gradu.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Bor – Grad šampiona“, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.