“Servisirao” pištolj koji je mesecima pre toga predat policiji

0
1302

U okviru akcije Ministarstva unutrašnjih poslova, na polju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, poslednjih dana uhapšeno je 16 osoba širom Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru podneli su po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Negotinu, krivičnu prijavu protiv odgovornog lica preduzeća ”Calibar” iz Mladenovca.

Policija ga sumnjiči da je počinio zbog krivično delo falsifikovanje službene isprave. Navodno on je marta prošle godine izvesnoj osobi dao lažnu potvrdu o servisu u preduzeću “Calibar”,  da je njegov pištolj bezbedan i funkcionalan, iako je taj isti pištolj bio predat četiri meseca pre toga policijskoj stanici Stari grad u Beogradu.

U saopštenju koje je MUP povodom ove akcije izdao, navodi se da su krivične prijave u redovnom postupku podnete protiv 42 osobe, među kojima su i funkcioner saveta Mesne zajednice Zlot, ali carinski službenici, v.d. odgovornog lica JKP “Higijena” Zaječar, kao i vlasnici i odgovorna lice u više privrednih društava.POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime