Šesti Festival nauke u Boru

0
122

Šesti Festival nauke “Timočki naučni tornado” biće održan 3. i 4. oktobra u sklopu obeležavanja Ekoloških dana Bora, a povodom Međunarodnog dana nauke.

Foto ilustracija / pixabay.com

Radoznali mladi istraživači i zaljubljenici u nauku imaće priliku da učestvuju u više od 300 različitih naučnih eksperimenata.

Festival svečano otvara pozorišna predstava učenika osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Zaječara u petak 3. novembra od 18 sati u Muzičkoj školi u Boru.

Centralni događaj biće u subotu, 4. novembra, u celokupnom prostoru osnovne škole “3. oktobar” u Boru, od 10 do 14 sati.

Cilj jedne od najmasovnijih naučnih manifestacija, kažu organizatori, prvenstveno je promovisanje prirodnih i tehničkih nauka kod dece i mladih, ali i buđenje interesovanja za ove nauke i predstavljanje nauke na zanimljiv i privlačan način.

Manifestacija se organizuje i kao deo programa profesionalne orijentacije kako bi učenicima skrenuli pažnju i na mogućnosti koje pružaju prirodne i tehničke nauke, kao i u cilju promovisanja koncepta održivog razvoja.

Učesnici ovogodišnjeg festivala su učenici, nastavnici, studenti i stručnjaci iz preko 30 instiutucija iz Bora, Timočkog regiona i šire.

“Timočki naučni tornado” se realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva zaštite životne sredine, Centra za promociju nauke Srbije i DOO Rakita.

Organizatori su Društvo mladih istraživača, Tehnički fakultet, Tehnička  i Osnovna škola „3. oktobar“, Regionalni centar za talente, Muzej rudarstva i metalurgije i udruženje građana „Vilaž“.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Tekst je deo projekta “Borski omladinski žurnal” koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime