Šestorica osumnjičena za učešće u tuči u Boru

Borska policija juče je podnela krivičnu prijavu protiv petnaestogodišnjaka iz Bora zbog sumnje da je učestvovao u tuči ispred noćnog kluba „Monca“ u kojoj nastradao učenik Milan Ljubisavljević (14).

Borska policija juče je podnela krivičnu prijavu protiv petnaestogodišnjaka iz Bora zbog sumnje da je učestvovao u tuči ispred noćnog kluba „Monca“ u kojoj nastradao učenik Milan Ljubisavljević (14). Krivična prijava podneta je ranije protiv jednog šesnaestogodišnjaka za isto delo, a do sada su istražnom sudiji Višeg suda u Zaječaru privedeni T. M. (19), B. M. (16), I. K. (17) i N. M. (16) kojima je određen jednomesečni pritvor.

Pripadnici borske policije i dalje intenzivno rade na rasvetljavanju ove tragedije, a Nezavisni sindikat policije protestovao je zbog suspenzije trojice policajaca iz Bora, koji su 16. januara dežurali nedaleko od noćnog kluba „Monca“, kada je od posledica batina zadobijenih u tuči, preminuo Ljubisavljević. U pismu koje je sindikat uputio MUP-u i ministru Ivici Dačiću, oštro se protestuje zbog suspenzije sa posla službenika Policijske uprave u Boru. Međutim, porodica pokojnog dečaka je uputila peticiju koju je do sada za nekoliko sati potpisalo blizu 1.000 građana. U peticiji se navodi da porodica traži pokretanje krivičnog postupka protiv pripadnika interventne jedinice borske policijske uprave koji su te noći bili na dužnosti ispred noćnog bara „Monca“. Porodica peticijom zahteva i pokretanje krivičnog postupka protiv vlasnika ovog noćnog kluba zbog omogućavanja pristupa maloletnicima.

 

Oko 80 taksista juče je prošlo glavnim ulicama grada u znak sećanja na nastradalog Milana Ljubisavljevića, koji je preminuo od povreda koje mu je nanela grupe mladića 16. januara ispred noćnog bara „Monca“. Taksisti su na mestu tragedije juče zapalili sveće.

(Blic)