Sigurno vodosnabdevanje tokom zime [VIDEO]

Borski Vodovod više nije u blokadi, sve aktivnosti se odvijaju redovno, a postrojenja su spremna za rad u zimskim mesecima. Voda se redovno kontroliše i rezultati pokazuju da potrošači u Boru i selima piju jednu od najzdravijih voda u Srbiji.

Vodovod Bor - upravna zgrada

Radnici JKP „Vodovod“ u Boru realizuju sve aktivnosti koje su definisane planom i programom. Kvarovi, koji nastaju zbog zastarelosti mreže, se u najkraćem mogućem roku otklanjaju. Preduzeće je izašlo iz blokade, zahvaljujući i podršci lokalne samouprave.

„Mi smo uveli i dežurstvo od 24 sata, tako da pozivam sve građane da odmah, u bilo koje doba dana, pozovu naše službe koje će izaći na teren i otkloniti kvar. Preduzeće je izašlo iz blokade, priliv sredstava ide normalnim tokom i to nam znatno olakšava rad. Koristim priliku da se zahvalim predsedniku Opštine Bor i lokalnoj samoupravi koja maksimalno ulaže napore da se reši problem oko zaostalih dugovanja. Oni nam daju podršku i kada je planiranje daljih investicija u pitanju, istakao je Saša Mladenović“, vršilac dužnosti direktora JKP „Vodovod“ u Boru.

Vodovod Bor - sistem

Tokom zime se, zbog velikog mraza, oštete mnogi vodomeri i to mahom kod fizičkih lica.

„To se javlja u vikend naseljima na Borskom jezeru, Savači, Malaziji i Suvaji. Vlasnici ne obezbede svoje šahte sa vodomerima i ne ispuste vodu iz svojih mreža, pa dolazi do smrzavanja vode u cevima i oštećenja vodomera. Apelujemo na ove potrošače, da se obrate Vodovodu, ako ne mogu sami da zatvore vodu. Naše ekipe će izaći na teren i uraditi taj posao. Glavna mreža je dobro zaštićena i ne očekujemo nikakve probleme i smrzavanja tokom zime“, kaže Goran Pavić, tehnički direktor borskog Vodovoda.

Vodovod Bor - analiza vode

Borani piju kvalitetnu vodu

Kvalitet vode se redovno kontroliše interne laboratorija, kao i Zavod za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru.

„Voda je bezbedna za piće i sve je u skaldu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Radi se svakodnevno uzorkovanje u gradu i na rezervoarima. Zavod iz Zaječara radi svoj deo analiza, sve se redovno prati i proverava, kaže Ljiljana Milenkov“, šef hemijske laboratorije Vodovoda.

Sve kvarove na mreži i probleme u vodosnabdevanju, potrošasči mogu da prijave i putem besplatne info linije na broj 0800-200-220.