Sindikati RTB-a uplatili značajna sredstva za pomoć postradalima od poplava

Sindikalne organizacije Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, svaka prema svojim mogućnostima, izdvojile su jednomesečnu članarinu za pomoć stanovništvu sa poplavljenih područja u Srbiji. Neke organizacije, u zavisnosti od toga kako su povezane, sredstva su uplaćivale svojim centralama, a neke i centralama i direktno na račun Vlade Republike Srbije za pomoć poplavljenima.

rtb-slem

Rudarski sindikat Srbije uplatio je 500.000 dinara i obavezao se da u Krupnju obnovi dva domaćinstva čije su kuće oštećene u poplavi.

Sindikat Nezavisnost na nivou Basena Bor uplatio je 300.000 dinara u akciji pomoći koju je pokrenuo UGS Nezavisnost na nivou Srbije.

Samostalni sindikat metalaca Srbije – DOO Bor – uplatio je deo sredstava od članarine, a Opštinsko veće SSS Bor (u čijem je sastavu i Samostalni sindikat RTB-a Bor) uplatilo je 300.000 dinara posredstvom Saveza samostalnih sindikata Srbije koji je ukupno sakupio 240 miliona dinara. Osim toga, Samostalni sindikat Topionice uplatio je i 150.000 dinara, a Samostalni sindikat Elektrolize 53.000 na račun Vlade Republike Srbije za pomoć poplavljenima.

Samostalni sindikat Rudnika bakra Majdanpek obezbedio je higijenski materijal (deterdžent, tečni sapun, preparati za čišćenje i dezinfekciju) vredan više od 200.000 dinara. Ova pomoć upućena je stanovništvu stradalom u poplavama u Obrenovcu. U ovom sindikatu su obećali da će na sličan način pomoći i drugim ugroženim područjima, prvenstveno Svilajncu i rudniku Resavica.

Industrijski sindikat RBB-a uplatio je 150.000 dinara posredstvom računa Sindikata industrije Srbije.

(Kolektiv)