Situacija u Boru se pogoršava, koronavirus potvrđen kod još 10 osoba

Novih 10 slučaja zaraze koronavirusom beleži se u poslednja 24 sata u Boru, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

U Boru je trenutno 46 aktivnih slučajeva zaraze, a rezultati se očekuju za 25 briseva koji su jutros uzeti, kao i za 15 “komercijalno” testiranih osoba.

Svi novooboleli su u dobrom stanju, dve osobe su hospitalizovane u borsku Opštu bolnicu, dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji sa terapijom i pod nadzorom lekara.

“Članovi tri porodice su zaraženi u porodičnim uslovima kontaktom sa ranije zaraženim osobama, dok se za ostale ne zna tačan izvor infekcije”, kazala je epidemiolog dr Javorka Stankulić.

Ona je još jednom apelovala na osobe koji su na kućnom oporavku da se, koliko je to moguće, izoluju od ostalih članova domaćinstva poštujući ono što su im epidemiolozi kazali kako bi smanjili mogućnost da zaraze ukućane.

Doktorka je istakla da se među novim slučajevima promenila starosta struktura zaraženih i da preovlađuju oni u dobi između 40 i 49 godina, kojih je šestoro. Dve zaražene osobe su između 50 i 52 godina, dok su ostale dve godišta između 30 i 39.

Štab za vanredne situacije grada Bora je zbog pogoršanja epidemiološke situacije u četvrtak ponovo proglasio vanrednu situaciju na teritoriji grada.