Situacija u Zaječaru uzavrela – sukob aktivista SNS-a i URS-a

0
62

Policija u Zaječaru sprečila sukob aktivista URS i SNS, nakon sinoćnog incideta prilikom lepljenja plakata uoči lokalnih vanrednih izbora.

zajecar-skver

Stotinak pristalica Ujedinjenih regiona Srbije okupilo se danas u centru Zaječara i uputilo se ka štabu Srpske napredne stranke da bi se, kako su rekli novinarima, obračunali sa “onima koji nisu iz Zaječara”.

Štab URS je optužio aktiviste SNS za fizički napad na njihove članove, koji su u gradu lepili predizborne plakate.

Prema podacima koje je na današnjoj konferenciji za novinare izneo bivši gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, kanididat URS na vanrednim izborima zakazanim za 23. jun, aktiviste URS su tokom lepljenja plakata pretukli “naprednjaci koji su došli iz Zemuna”.

Ničić je rekao da je napad izveden kada su aktivisti SNS videli da aktivisti URS- u centru Zaječara skidaju njihove plakate.

“Došli su sa štanglama pajserima i stolicima, i pretukli naše aktiviste od kojih je jedan zadobio teške telesne povrede. Naše ljude nisu napali Zaječarci, već aktivisti SNS koji su došli iz Zemuna”, rekao je na Ničić.

On je ocenio da iza tog napada “ne stoji Aleksandar Vučić”, već Ničićev protivkandidat za gradonačelnika Zaječara, estradni menadžer Saša Mirković.

“Džabe bilo kome vlast, ako u toj borbi neko izgubi život”, upozorio je Ničić.

Štab SNS, pak, demantuje navode Boška Ničića. Stefan Zankov je rekao da se zapravo pre dva dana dogodio napad aktivista URS na aktiviste SNS.

“Netačno je da su aktivisti SNS utukli ursovce, nego se desilo baš suprotno”, rekao je Zankov na konferenciji za novinare održanoj odmah posle izjava Boška Ničića.

U štabu SNS ne negiraju da među njihovim aktivistima u Zaječaru postoje ljudi koji su došli iz drugih mesta, ali kažu da su svi dobili “striktna uputstva da se sklanju kada vide pristalice URS”.

Iz oba predizborna štaba danas stižu pozivi pristalicama na smirivanje strasti.

Već duže vreme tinja sukob Ničića i Saše Mirkovića koji ima prednost utoliko što je vlasnik TV Best, preko koje iznosi optužbe na račun rada bivšeg gradonačelnika.

Jedina televizija u kojoj su Zaječarci mogli da čuju stavove Boška Ničića  TV F, odnedavno mu je “okrenula leđa”, budući da je Saša Mirković koji ima većinsku podršku u Privremenom veću Zaječara, vlasnika te televizije zaposlio kao – direktora Javnog stambenog preduzeća.

Da bi se nekako obratio Zaječarcima, Ničić je u centru grada instalirao video-ekran odakle sa kojeg poziva birače da glasaju za njega.

(Beta)

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here