Sjajan uspeh borske teniserke: Staša Srbulović druga u Evropi

Staša Srbulović članica Teniskog kluba Bor na 14. Evropskom prvenstvu gluvih u Grčkoj osvojila je u kategoriji ženskog singla srebrnu medalju.

Staša Srbulović, članica reprezentacije gluvih Srbije i Wilson tima osvojila je na Evropskom prvenstvu gluvih vicešampionsku titulu.

Prva je Ruskinja Anastasia Lasitsa, a treća grčka teniserka Vasiliki Kalogeroulou.

Evropsko prvenstvo je održano u teniskoj akademiji Littos Beach na Hersonisosu na Kritu.

Pobednice u ženskom singlu; Foto: European Deaf Tennis Champs

Staša je u borbu za medalju ušla kao jedna od najmlađih u konkurenciji, ali jednako rešena da se domogne vrha.Igrom svoje takmičarke zadovoljan je i njen trener Slavko Đurić.

Konkurencija je bila jaka jer je u kategoriji muškog i ženskog singla i mešovitog dubla Evropsko prvenstvo na Kritu okupilo najbolje evropske tenisere, članove selekcija gluvih i  pokazalo sjajnu organizaciju i fer plej igru.

Staša sa trenerom Slavkom Đurićem; Foto: Teniski klub Bor

Pred našom teniserkom su i brojna takmičenja u zemlji, ali i pripreme za Olimpijadu za gluve koja će narednog maja biti održana u Brazilu, a za koju je Staša uspela da izbori plasman.

Mladu teniserku, koja nastupa uz podršku Beosporta i Wilson tima, vodećeg svetskog proizvođača sportske opreme za igre s loptom, očekuje i napredovanje na listi svetskih teniserki u konkurenciji gluvih, na kojoj je do ovog šampionata zauzimala 24. poziciju.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Mladi o mladima”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.