Školi u Metovnici 2,6 miliona dinara od Rakite

Za poboljšanje uslova nastave osnovcima u Metovnici, kompanija Rakita eksplorejšn (Rakita Exploration), koja posluje u sastavu kineske rudarske korporacije Ziđin majning (Zijin Mining), donirala je 2,6 miliona dinara.

U Osnovnoj škol „Stanoje Miljković“ u Metovnici, zahvaljujući ovoj donaciji, kompletno je rekonstruisano grejanje sa novim grejnim telima u objektu i u velikoj sali Doma koja će se u zimskom periodu koristiti za časove fizičkog vaspitanja.

„Godinama pokušavamo da poboljšamo grejanje u ovoj školi jer je deci tokom zime u školskim klupama bilo hladno. Nažalost, zbog nedostatka novca, do sada to nije bilo moguće i zato nam je drago da je Rakita prepoznala potrebe učenika u Metovnici ali i same lokalne zajednice. Velika korist donacije je i u tome što će sada učenici i tokom zime biti fizički aktivni“, istakao je Aleksandar Vlahović, direktor izdvojenog odeljenja osnovne škole „Stanoje Miljković“ u Metovnici.

U okviru građevinskih radova, izgrađena je i prilazna betonska staza do škole, kao i stepenište sa rampom za ulaz u kotlarnicu.

„Uvođenjem grejanja u sali stvoriće se uslovi da deca i tokom zime pohađaju nastavu fizičkog vaspitanja, ali će sala biti u funkciji i za brojne seoske skupove, manifestacije i proslave koje su se do sada organizovale u hladnim prostorijama“, kaže predsednik MZ Metovnica Dejan Marković.

Projekat poboljšanja uslova školovanja dece u selu Metovnica realizovan je na inicijativu mesne zajednice Metovnica, i uz podršku Udruženja roditelja „Bebironče“ iz Bora.