Skraćeni časovi zbog hladnih učionica

Zbog hladnih učionica časovi su u većini borskih škola danas skraćeni na 35 minuta. Đaci se ovome raduju i uprkos hladnoći a nastava trpi. Hladno je i u vrtićima i zdravstvenim ustanovama jer je najveći deo grada vezan na sistem daljinskog grejanja.

Zbog hladnih učionica časovi su u većini borskih škola danas skraćeni na 35 minuta. Đaci se ovome raduju i uprkos hladnoći a nastava trpi. Hladno je i u vrtićima i zdravstvenim ustanovama jer je najveći deo grada vezan na sistem daljinskog grejanja. Kažu, greju se pomoću grejalica ali one nisu dovoljne da se ugrejju čitave prostorije.

 

 

Grejna sezona u Boru nije počela prema planu, 15. oktobra. Počeće tokom sledeće nedelje ako se reši problem nabavke Kolubarskog uglja i ukoliko Toplana dobije kredit za nabavku energenta.

Iz resornih ministarstva ima obećanja da se pomogne u rešavanju ovih ali i problema javnog sektora u Boru, tako da se ovih dana očekuje konačna odluka. Toplana je tehnički spremna i čim ugalj stigne, grejanje može da počne, rekao je današnjok konferenciji za novinare direktor Toplane, Dragoslav Nikolić.