„Slatka tajna“ iz Sente pobednik Sajma virtuelnih preduzeća

Na petom (inter)nacionalnom Sajmu virtelnih preduzeća, koji je održan  17. i 18. maja u Boru, pobedila je ekipa „Slatka tajna“ iz Sente.

Interesantan nastup učenika iz Sente.
Interesantan sajamski nastup učenika iz Sente.

U takmičarskom delu Sajma učešće je uzelo 24 preduzeća iz Srbije, dok su 5 školskih virtelnih firmi iz Bosne i Hercegovine, kao i preduzeće Ekonomsko-trgovinske škole iz Bora kao domaćina manifestacije, imale revijalni nastup.

Žiri sastavljen od nastavnika grupe ekonomskih predmeta, predstavnika organizatora i lokalnih privrednika ocenjivao je sajamsko poslovanje svake od virtelnih firmi. Bodovao se kontakt sa fizičkim i pravnim licima, ugovaranje poslova, sajamski nastup, kao i opremljenost i izgled štandova.

Najviše uspeha imala je školska firma „Slatka tajna“ iz Sente. Drugo mesto je „Green garden“ iz Sombora, dok je treće mesto pripalo virtuelnom preduzeću „Entex dekor company“ iz Arilja.

Organizatori Sajma su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zajednica ekonomskih, pravno- birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljsko – turističkih škola Srbije i Ekonomsko – trgovinska škola Bor.

Sajam su finansijski podržali Nemačka organizacija za tehničku sardanju – GIZ, Kultur kontakt iz Austrije, Opština Bor i brojni sponzori i donatori.

Tehnički parner bila je Ustanova Sportski centar Bor gde je i održan sajam.