Slavoljub Toskić iz OŠ „Branko Radičević” dobio priznanje za najboljeg nastavnika sa prostora bivše Jugoslavije

Nastavnik biologije u Osnovnoj školi „Branko Radičević”, Slavoljub Toskić svrstan je na listu najboljih nastavnika sa prostora bivše Jugoslavije, za šta je dobio priznanje na Četvrtoj regionalnoj konferenciji najboljih nastavnika sa prostora bivše Jugoslavije koja je prethodnih dana održana u Sarajevu.

Cilj ove konferencije jeste umrežavanje najboljih nastavnika iz država sa prostora bivše Jugoslavije u cilju saradnje, razmene ideja i resursa u sferi obrazovanja i vaspitanja, ali i istraživačke delatnosti. Zatim povećanje vidljivosti rada i stvaralaštva nastavnika regiona koji imaju moć da motivišu i inspirišu svoje učenike, kao i stvaranje uslova za pokretanje širokih javnih rasprava o temi modernizacije školskih sistema u regionu u skladu sa međunarodnim standardima, potrebama društva i tržišta.

Nastavnik Toskić prvi put učestvuje na ovoj konferenciji i dobio je priznanje za nesebičnu pomoć i podršku u afirmaciji nastavničke profesije u zemljama sa prostora bivše Jugoslavije, ali i pohvalnicu za entuzijazam i inventivnost.

U okviru programa konferencije, organizovan je sajam obrazovanja na kojem je Toskić prikazao kako se Jutjub kanal može upotrebiti u nastavi, za šta je dobio još jedno priznanje.

Ovogodišnja konerencija održana je u Sarajevu, prethodna je bila u Beogradu, a naredna će biti u Zagrebu, sa idejom da se konferencija svake godine održava u nekoj od država koje su nekad činile Jugoslaviju.