Sleteo prvi avion na aerodromu “Bor” u ovoj godini

1
134

Na borskom aerodromu je u subotu, 11. januara sleteo švajcarski avion privatnog vlasništva. Ovo je prvi avion koji je sleteo u ovoj godini, čime je zvanično počela godina letenja na aerodromu”Bor”.

Sleteo prvi avion na borskom aerodromu u 2014. godini
Sleteo prvi avion na borskom aerodromu u 2014. godini

Avion marke “PIPER AROW” je letelica sportske avijacije i sleteo je u okviru školske obuke pilota. Pilotu Srđanu Radičiću ovo nije prva poseta našem aerodromu. Prošle godine je ovim avionom nekoliko puta sleteo u Bor.

J.P. “Borski turistički centar”, kao operator aerodroma”Bor”, obezbedio je uslove za rad i letačke aktivnosti aerodroma tokom cele godine kada vremenski uslovi to dozvoljavaju.

Usluge aerodroma”Bor” mogu da koriste svi aero-klubovi i letačke škole u zemlji, kao i privatna lica.

Široki spektar mogućnosti za letenje i sportske avio-aktivnosti su samo neke od prednosti  koje aerodrom “Bor” nudi svojim korisnicima.

1 KOMENTAR

  1. PREDLAZEM DA AERODROM BOR DOBIJE IME JEDNOG BORANINA…. PRVOG SVETSKOG REKORDERA U TADASNJOJ VELIKOJ JUGOSLAVIJI,STO CE RECI I U SRBIJI I U BORU.LEGENDARNOG PADOBRANSKOG SAMPIONA KOME SE CEO SVET DIVIO NA BEZBROJ AEROMITINGA.NAJNEUSTRASIVIJEG PADOBRANCA TOGA DOBA,VEROVATNO U CITAVOM SVETU. POZNATOG PO TOME STO JE U JEDNOM SKOKU VISE PUTA RUKAMA SAKUPLJAO PADOBRAN,SLOBODNO PADAO I PONOVO GA PUSTAO DA SE RASIRI….KOJI JE JAHAO AVIONE …I PRAVIO NIZ DRUGIH AKROBACIJA SIROM EVROPE. KOME SE DIVIO CEO SVET, A POSEBNO CIVILIZOVANA EVROPA, ZBOG NJEGOVE NEUPOREDIVE HRABROSTI I VESTINE… ALI I IZUZETNE ELEGANCIJE,MUZEVNOSTI I, HLADNOG,TAMO TOLIKO CENJNOG,HUMORA. ……. O CEMU BORANI NI DANAS NE ZNAJU DOVOLJNO…. PA SE ZBOG TOGA NE PONOSE DOVOLJNO OVIM SVOJIM VITEZOM. …. KOJI JE BIO NEVIDJENO SKROMAN GOSPODIN…. IAKO JE NOSILAC… SVETSKOG VAZDUHOPLOVNOG DIJAMANTSKOG C . ZIVEO JE SKROMNO I DOSTOJANSTVENO U BORU DO SVOJE SMRTI………………………………………… I BORANI NIKADA NISU U PRAVOJ MERI RAZUMELI KAKVA JE… SVETSKA LEGENDA…NJIHOV TIHI I KULTURNI SUGRADJANIN I KOMSIJA…TAKO RAZLICIT OD LOKALNIH SVIH TIH PARTIJSKO PRAVREDNIH SVEMOCNIKA I LOKALNIH PRIMITIVNIH I BUCNIH POLITICKIH KOMESARA,, LINIJASA,,SVIH ZAJEDNO TAKO PONIZNO I BESKRUPULOZNO POSLUSNIH VISIM AUTORITETIMA…..PETAR MADJAREVIC JE PRAVO IME ZA BORSKI AERODROM

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime