SMEITS-ov seminar u Boru

U amfiteatru Tehničkog fakulteta u Boru, 25. septembra od 9 časova biće održan seminar pod nazivom „Fotonaponski sistemi u gradovima“.

Foto: Igor Mitrović (www.bor030.net)

Nastavljajući višegodišnju uspešnu saradnju sa Tehničkim fakultetom u Boru, članovi Društva za obnovljive izvore električne energije (DOIEE), pri SMEITS-u, održaće tri predavanja u Boru.

Prvo predavanje biće o proučavanju i projektovanju mrežom povezanih fotonaponskih sistema u gradovima, a o tome govoriće dr Zoran Nikolić iz instituta tehničkih nauka SANU, predsednik Društva za OIEE pri savezu mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS). Takođe, biće reči i o energiji fotonaponskog zračenja i izboru osnovnih komponenti autonomnog i mrežom povezanog fotonaponskog izvora sa nekoliko primera.

Tehnički fakultet u Boru imaće i svog predstavnika na ovom seminaru, pošto će prof. dr Zoran Stević u drugom predavanju izložiti problematiku monitoringa i skladištenja energije dobijenih fotonaponskih sistema u gradovima.

Na samom kraju seminara Žarko Ševaljević sa beogradskog Elektrotehničkog fakulteta izložiće primere implementacije mrežom povezanih fotonaponskih sistema u gradovima.

Prisustvo seminaru se ne naplaćuje.