Sneg u Boru nije čišćen više od nedelju dana

Utabani sneg i led na ulicama i trotoarima u Boru nisu čišćeni više od nedelju dana i predstavljaju smetnje, kako vozačima, tako i pešacima. Danas je ponovo samo bačena so na pojedinim deonicama i očišćene stepenice na par mesta u gradu.

Foto: Bor 030

JKP „3. oktobar“, koji je zadužen za uklanjanje snega, očistio je samo ulice prvog prioriteta kako treba, dok je na ostalim ulicama u gradu situacija znatno lošijja. Ponegde je prohodna samo jedna kolovozna traka (po pola od svake trake).

Trotoari van glavne ulice takođe nisu čišćeni danima, već je samo bačena so koja je razbila sneg i „raskašila“ ga, a koji ni nakon toga nije uklonjen. Na trotoarima ima i do 10-tak centimetara utabanog snega ali i leda pa su pešaci često primorani da se kreću ulicom što dodatno otežava situaciju vozačima.

Radnici „3. oktobra“ nisu izašli da očiste sneg od prethodnih padavina, koje su bile pre više od nedelju dana.

Temperatura koja danima ne prelazi nulu ne dozvoljava snegu da se otopi, a isto vreme nas očekuje i narednih dana. Kratki sunčani periodi ponegde otope sneg ali se uveče na tim mestima formira led koji može biti opasan.

Foto: Bor 030

Takođe nisu očišćeni ni parkinzi u gradu pa se vozači snalaze kako moraju. Često i sami lopatom uklone sneg kako bi mogli da parkiraju svoj automobil.

Ista situacija je i u Brestovcu, Banjskom Polju i na Borskom jezeru, gde prethodnih dana nije čišćeno.

Nadamo se da će JKP „3. oktobar“ u što skorijem vremenu svojom mehanizacijom ukloniti zaostali sneg i led sa kolovoza i trotoara i odneti ga van grada.