Sneg zatrpao Bor i okolinu: Angažovana i mehanizacija RTB-a

3
121

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor, sa dva utovarivača, pomaže ekipi lokalnih putara i radnicima JKP “3. oktobar” da probiju put ka selu Bučje, gde je u smetu ostao zavejan autobus “Bortravela” koji je povezao drugu smenu basenskih radnika na posao.

Jak vetar stvara snežne nanose u celoj opštini, pa su putevi slabo prohodni i ka Luki, Oštrelju, Gornjanu i Metovnici. Mehanizacija RTB-a danonoćno će biti na raspolaganju lokalnim putarima da što pre raščiste puteve ka ovim selima borske opštine.

Snežna mećava praćena jakim vetrom, koja je danas okovala Bor, za manje od pola dana gotovo je paralisala saobraćaj u opštini, a rad na površinskom kopu “Veliki Kivelj” učinila izuzetno teškim.

“Imamo problema sa strujom jer nam je kompletna elektromreža pod snegom. Dešavaju se “iskakanja”, mašine nam na kratko ostaju bez struje, ali radnici su non-stop na terenu i trude se da zastoji ne traju dugo”, kaže upravnik kriveljskog kopa Milan Delić.

Upravnik dodaje da zbog veoma niske temperature, koja je u jednom delu dana dostizala i minus 14 stepeni, ni so kojom se posipaju rudnički putevi nije bila efikasno rešenje jer je dolazilo do proklizavanja, a teški kamioni – damperi su šlajfovali.

3 KOMENTARA

  1. Zima dođe u sred kalendarske zime i toliko nas iznenadi kao da se Bor nalazi na Ekvatoru. Upravnik kriveljskog kopa bi trebalo da sazna od RTB Boga Spaskovskog da soli (NaCl) ne deluje ispod minus 4 o C. Sneg pade u sred zime i Sosu iznenadi. Stavite Sosu u još neotvorenom staračkom domu, bar u Boru nešto da proradi, ali zabranite njegovom neimaru, kada uđe u njemu da izlazi, u suprotnom nema Boru spasa. Pozovite na otvaranju Šutanovca jer je on sa Sosom udario kamen mermer temeljac. Pošteno neka podele uspeh sa građanima i građankama Bora. Ako ste mislili da Sosu uhapsite, ne igrajte se životom, on je kod ΛV zaštiten kao muflon kapitalac.

  2. …uz to sto bez njih NYiGDE u svetu,Evropi ini Srbiji NE POSTOJI ekonomski,socijalni i demografski oporavak…SAOBRACAJNI KORIDORI (autoputevi,zeleznicki..) sluze jos i da citatavi regioni,npr.Timocka krajina i Istocna Srbija,..u slucaju da npr…neg pada ovako jos 3-4dana..NE POSTANU ZAVEJANO GORNJANE…Tek da i to naucimo neke polupismene talente….jer Srbiju ..kao sto kaze prefsednik Sppske akademije nauka ,akagemik g.yKostic..NE UNISTAVAJU NEPISMENI..NEGO POLUPISMENI…..

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime