SNS, SPS i „Most” činiće vladajuću koaliciju u Boru

Grdadski odbori Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Vlaška stranka „Most” potpisali su postizborni koalicioni sporazum o saradnji u naredne četiri godine.

Pre stupanja u zajedničku kolaiciju i razgovore o saradnji, ove tri stranke su, prema rečima gradonačelnika grada Bora, Aleksandra Milikića, razgovarale o principima razvoja grada i sela i o politici napretka i poštovanja svih obećanja koja su dali u predizbornoj političkoj kampanji.

„Na osnovu toga smo se dogovorili da će naša saradnja naredne četiri godine biti koncipirana na nekoliko bitnih elmenata. To je pre svega, razvoj komunalne infrastrukture, nastavak razvoja putne infrastrukture, vodovoda i kanalizacije, izgradnja i rešavanje pitanja nove toplane na teritoriji grada Bora, uređenje dečjih igrališta i sportskih terena na selima i u gradu. Jedan od bitnih elemenata biće i razvoj turizma na svim turističkim lokalitetima na teritoriji grada Bora, ali i razvoj seoskog turizma. Kultura i održavanje manifestacija koje poštuju tradiciju svih nacija koje žive na teritoriji grada Bor. Naš dogovor je da ćemo odgovorno i predano raditi svoj posao i poštovati stranke i funkcije zbog kojih smo ušli u postizbornu koaliciju.”, kaže Milikić.

On se zahvalio Vlaškoj stranci „Most” i Socijalističkoj partiji Srbije što su razumeli politiku Srpske napredne stranke, uz obećanje da će SNS razumeti njihovu politiku i njihove programe u daljem radu.

Socijalistička partija Srbije je, kako kaže lider SPS-a u Boru, Dragan Žikić, na ovim lokalnim izborima nastupila sa ciljem da uđe u vlast i da na taj način realizuje sve ono što je obećala svojim sugrađanima.

„Zajedno sa Srpskom naprednom strankom i Vlaškom strankom „Most” ćemo sigurno ući u realizaciju veoma opširnog i velikog programa koji je ujedinio sva tri naša programa. Siguran sam da će ova koalicija funkcionisati na najbolji mogući način u interesu građna, u povišenju životnog standarda građana, razvoju grada i sela. Pokrenućemo i neke stare projekte, pre svega regionalni projekat izgradnje vodosistema Bogovina, odnosno početi sa drugom fazom, to će reći početi sa izgradnjom brane”, ističe Žikić.

Lider Vlaške stranke „Most”, Milivoje Janošević kaže da su iz ove stranke, poštujući snagu i veličinu Srpske napredne stranke i Socijalističke parzije Srbije, posle dugog razmišljanja odlučili da prihvate odgovornost i budu pokretačka snaga da započete poslove zajednički ubrzaju.

„Pored dobrih stvari koje će grad Bor raditi iz svog budžeta, probaćemo da sa Vladom Republike Srbije i predsednikom postignemo dogovor o granicama rudarenja, daljem preseljenju sela, kakva će biti sudbina pojedinih sela i grada, kao i o putnoj infrastrukturi. Grad ima para, ali Republika mora da ispuni svoju obavezu prema ovom delu Srbije jer postoje određeni putni pravci koji su republički”, objašnjava Janošević.

Na osnovu koalicionog sporazuma, gradinačelnik grada Bora ostaće Aleksandar Milikić, funkciju predsednika Skupštine grada Bora će i dalje vršiti Dragan Žikić, dok će Milivoje Janošević biti zamenik gradonačelnika Bora.