SNS, SzS i PSG otkazali predizborne skupove zbog koronavirusa

Srpska napredna stranka (SNS) otkazala je sve predizborne skupove do 1. aprila kako bi se sprečilo širenje koronavirusa. Na istu odluku su se odlučile i stranke okuplje oko Saveza za Srbiju (SzS), kao i Pokret slobodnih građana (PSG).

Beogradski mediji su objavili da im je iz vrha SNS-a potvrđeno da je predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić do 1. aprila otkazao sve predizborne skupove.

Vučić je odlučio da se to učini iz preventivnih razloga kako bi se izbeglo širenje koronavirusa.

Pokret slobodnih građana, koji je u kampanji za bojkot izbora, takođe je odlučio da otkaže skupove.

„Pokret slobodnih građana neće učestvovati u javnim okupljanjima, protestima i sličnim dešavanjima dok traje opasnost od daljeg širenja korona virusa u Srbiji. Ovo podrazumeva tribine, proteste i ostale javne aktivnosti u okviru samostalne kampanje PSG-a po Srbiji koja je trebalo da počne u Zaječaru ove nedelje, kao i aktivnosti koje zajednički sprovode političke organizacije koje bojkotuju predstojeće izbore“, kaže se između ostalog u saopštenju PSG-a.

Istovetnu odluku donele su i stranke okupljene oko Saveza za Srbiju.

„Polazeći od potrebe da svi doprinesemo smanjenju opasnosti od širenja korona virusa, sve političke organizacije koje čine srpsku opoziciju donele su odluku da do daljnjeg otkažemo sve skupove planirane u kampanji bojkota počevši od današnjeg koji je bio planiran da se održi u Kuršumliji“, saopštio je SzS.

U Srbiji je u toku predizborna kampanja za redovne parlamentarne izbore, pokrajinske izbore u Vojvodini i lokalne izbore u većini gradova i opština.

Ministarstvo zdravlja objavilo je jutros na sajtu covid19.rs da je u Srbiji potvrđeno ukupno 12 slučajeva zaraze koronavirusom, sedam više u odnosu na sinoćni presek.