Socijalisti pokreću inicijativu da 3. oktobar ponovo bude Dan opštine

0
40

Socijalistička partija Srbije (SPS) pokrenuće inicijativu u Skopštini opštine Bor da se 3. oktobar, dan kada je 1944. godine oslobođen ovaj kraj, ponovo proglasi Danom opštine.

sns-kzn-02102014

Dragan Žikić, prvi čovek borskih socijalista, podsetio je na značaj ovog dana za istoriju istočne Srbije i ostatka zemlje. Prema njegovim rečima , slobodarski dug kojim su svoje potomke zadužili oni koji su svoje zdravlje i život dali za oslobođenje od fašista zaslužuju da se treći oktobar slavi i proslavlja.

“Trećeg oktobra je u ovom kraju pala fašistička čizma i nemački okupator je proteran sa naše teritorije. To je dan koji moramo spominjati svake godine i dan kada se građani Bora moraju okupljati.

Naše generacije i naslednici moraju poštovati treći oktobar, jer su preci koji su oslobodili ovu teritoriju zadužili nas da taj dan poštujemo i cenimo.

Nažalost, neki su antifašističko nasleđe stavili u drugi plan, nepoštujući sve one žrtve koje su pale od 1941. do 1944.  godine.

Mi kao Socijalistička partija Srbije pokrenućemo inicijativu u lokalnom parlamentu da se 3. oktobar ponovo vrati kao Dan opštine, jer oni koji su se borili i dali svoje živote ne dočekavši taj 3. oktobar to itekako zaslužuju”, zaključio je Žikić.

On je u svoje lično ime i u ime SPS-a građanima Bora čestitao Dan oslobođenja grada od fašizma.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here