Socijalistička partija Srbije obeležava 29 godina rada u Boru

2
517

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Boru obeležava u subotu, 19. oktobra, 29 godina rada lokalne organizacije.

Tim povodom će u velikoj sali Doma kulture u Boru biti održana svečana akademija otvorena za sve članove i simpatizere stranke.

“Drugarice i drugovi, poštovani sugrađani,
Gradski odbor SPS Bor Vas poziva da u subotu 19.10.2019. godine sa početkom u 12 sati u velikoj sali Doma kulture, svojim prisustvom uveličate svečanu akademiju povodom proslave 29 godina od formiranja Opštinske organizacije SPS Bor. Bila bi nam izuzetna čast da Vas ugostimo”, navodi se u saopštenju GO SPS Bor.

2 KOMENTARA

  1. DA NIJE TUŽNO, BILO BI ŽALOSNO?

    Sve čestitke SPS povodom 29 godina rada u Boru. Solidаn period i vreme rada. Da potsetim, pre SPS RTB Bor je proizvodio i više od 170 kt bakra godišnje, nakon toga je proizvodnja bakra pala na 20 do 80 kt godišnje. Bilo je zapošljeno oko 25.000 duša, da bi broj zapošljenih pao na 5.000. Svi pogoni prerade bakra su zatvoreni i proizvodnja je u vreme Spaskovskog svedena na period 1938. godine, proizvodi se isključivo bakar, srebro i zlato. Sumporna kiselina i plavi kamen su usputni proizvodi. Na kraju RTB Bor je poklonjen stranom kupcu za 300 miliona evra, a pričali su da košta više od milijardu evra i pored otpisa dugova od 900 miliona evra. Do vladanja SPS Bor je bio veći kao grad od Zaječara, a gde je sada? Mladost otišla, ostali penzioneri (oko 10.000), starci i maloletna deca. To je taj uspešan rad politike gde je jedan od glavnih stubova vlasti i SPS.

  2. BOR SE GUŠI GASOVIMA TOPIONICE BAKRA JAČE NO IKADA!

    U Boru 3. oktobra, na Dan oslobođenja, je održan protest građana zbog enormnog zagađenja vazduha. Protest najmanje je politički, kako su ga okarakterisali iz ministarstva i optine Bor. Prilikom osnivanja gradskog odbora stranke Sloboda i pravdem Džilas je pomenuo i zagađenost Bora i promašenih investicija. Bor mesecima se guši u gasovima sumpordioksida i opasnim supstancama: arsenom, olovom, kadmijumom, živom i kompletnim Mendeljejevim sistemom elemenata. “Vlada Srbije i Grad Bor, u saradnji sa kompanijom Ziđin, preuzimaju najkonkretnije mere i vazduh je već danas čistiji. Do Nove godine doći će do novih tehnoloških inovacija, što će u mnogome rešiti problem aerozagađenja. U 2020. godini Ziđin nastavlja sa usavršavanjem tehnološkog procesa u topionici koja je od 2014. godine radila sa manjim kapacitetom. Kad se okonča ova investicija Borani će imati najčistiji vazduh. Zato nema potrebe za bilo kakvom politizacijom, jer se aerozagađenje u Boru rešava na najbolji način i sa punom odgovornošću” – rekao je Antić. Antić, pre ove optimističke, a ne ostvarljive informacije, trebao je da prozove Spaskovskog, grobara RTB Bor i “graditelja” nove tehnologije topljenja sa svim negativnostima, a najmanje Bor sa nebom iz 1903. godine, kako je svojevremeno tvrdio on. Za čisto nebo nad Borom potrebna je obimna rekonstrukcija, pare i vreme, a nikako do kraja 2019. Laž nije zabranjena, a štetna je, ministre. O ovim problemima sa trovanjem građana i građanki Bora treba da snosi konsekvence Spaskovski kao kadar SPS, a zatim i SNS, jer je promašio tehnički-tehnološki, proces, izbor opreme, a radio je u svojoj režiji, izbacio je stručnjake iz ovog posla, a imao je mentorstvo u Vladi Srbije. Novac (оkо 500 miliona evra) je utrošen i “pametno upotrebljen” i za lične koristi, a promašaji ostaju, pa ostaju. Spaskovski se danas šepuri kao us*an golub I predstavlja se kao neki junak i heroj, umesto da odmori u nekoj ustanovi zatvorenog tipa. Biće kad tad, kada mentori dignu ruke od njega?

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime