Solarni punjač u Boru na meti vandala

Strah, koji je bio opravdan kod savesnih Borana, kada je solarni punjač mobilnih telefona „Strawberry tree“ postavljen pre nedelju dana obistinio se. Nepoznati vandal je i pored sigurnosnih kamera koje su ga, verovatno, usnimile uništio jedan od priključaka za „Sony Ericsson“ telefone.

strawbery tree
Detalj sa svečanog puštanja u rad punjača

Baš kao i u drugim gradovima gde su „Telekom Srbija“ i „Strawberry energy“ postavili javne punjače za mobilne uređaje i u Boru se ovaj izum studenata beogradskog univerziteta našao na meti onih koji ne umeju da cene ono što im je neko omogućio da besplatno koriste.

Kada je pre desetak dana na platou Doma kulture postavljeno „Strawberry“ drvo savesni Borani su komentarisali da je ideja lepa, ali da se boje da ono neće dugo potrajati obzirom da u našem gradu „opstane“ jedino ono što je napravljeno od kamena i što nema apsolutno nikakvu tržišnu i upotrebnu vrednost.

Solarni punjač koji je poklonjen Boru i njegovim građanima omogućava besplatno punjenje prenosnih uređaja koristeći energiju sunca i takođe besplatno korišćenje bežičnog interneta velike brzine.