Solidarna pomoć kineskih radnika za porodicu Gajić iz Majdanpeka

Zamenik direktora Rudnika bakra Majdanpek Chen Quingfeng posetio je porodicu Gajić iz ovog grada i roditeljima petnaestogodišnjeg Jovana, dugogodišnjim radnicima RBM-a, uručio novčanu pomoć za negu dečaka.

Sredstva su prikupljena dobrovoljnim prilozima kineskih radnika Serbia Zijin Copper i njihovih sunarodnika iz drugih kineskih firmi, a biće upotrebljena za kupovinu novih kolica za Jovana.

Jovan Gajić je treće Ljiljanino i Goranovo dete i od rođenja ima ozbiljne zdravstvene probleme, zbog kojih umesto u igri, detinjstvo provodi u kolicima.

„On je sada veliki dečak, učenik je osmog razreda, pa ulazi u pubertet i naglo raste. Prerastao je sadašnja kolica“, ispričala je majka Ljiljana.

Saznavši za muke porodice Gajić, predstavnici kineskog rukovodstva RBM-a organizovali su se i vrlo brzo sakupili 105 hiljada dinara za kupovinu novog pomagala za Jovana.

Akciju su podržali i radnici kineskih podizvođačkih firmi koje u Majdanpeku rade za Serbia Zijin Copper.

Uručujući Jovanovim roditeljima novac, a dečaku i posebne poklone za koje se lično pobrinuo, Chen Quingfeng je rekao da je ova vrsta pomoći jedan od načina da se pokaže razumevanje za probleme drugih ljudi. Poželeo je pritom Jovanu bolje zdravlje i oporavak.

„Ova pomoć će nam puno značiti. Od srca svima do neba hvala i neka im se dobro dobrim vrati“, rekla je Ljiljana Gajić, iskreno dirnuta ovim humanim gestom.