Spaskovski: RTB Bor na nogama za godinu dana

Generalni direktor Rudarsko-toopiničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski izjavio je da će preduzeće izaći iz procesa restrukturiranja najkasnije za godinu dana.

blagoje-spaskovski-kolektiv
Foto: Kolektiv

Delegacija, predvođena direktorom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Tonijem Verheijenom, posetila je RTB Bor, kako bi se uverila da su nova topionica i fabrika sumporne kiseline završene.

Gosti su, posle razgovora sa Spaskovskim, obišli nove pirometalurške pogone

sb-rtb
Foto: Kolektiv

„Svetska banka je uvek bila izričita u zahtevu: hoćemo čisto nebo iznad Bora, čistu reku, da tlo više ne bude zagađivano i da ljudi udišu čist vazduh. Pritisak koji je vršila na nas da se aktivira nova metalurgija je doprineo da ovo stvarno i bude gotovo. Mi smo završili i oni su se na licu mesta uverili u to“, naglasio je Blagoje Spaskovski.

Osim realizacije najvećeg ekološkog projekta na Balkanu, sa predstavnicima Svetske banke razgovarali smo i o izlasku RTB-a Bor iz procesa restrukturiranja, dodao je Spaskovski.

„Razgovarali smo i o izlasku naše kompanije iz restrukturiranja. Predat je Unapred pripremljen plan reogranizacije i ovih dana očekuje se otvaranje procesa. Taj proces mora biti završen u roku koji je premijer Aleksandar Vučić objavio za RTB Bor i ‘Resavicu'“, dodao je Spaskovski

On je istakao da se mora poštovati obećanje da će za godinu dana to biti gotovo. „Lično očekujem pozitivan ishod“, naglasio je generalni direktor RTB-a Bor.

(Tanjug)