Spaskovski: RTB Bor na nogama za godinu dana

3
31

Generalni direktor Rudarsko-toopiničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski izjavio je da će preduzeće izaći iz procesa restrukturiranja najkasnije za godinu dana.

blagoje-spaskovski-kolektiv
Foto: Kolektiv

Delegacija, predvođena direktorom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Tonijem Verheijenom, posetila je RTB Bor, kako bi se uverila da su nova topionica i fabrika sumporne kiseline završene.

Gosti su, posle razgovora sa Spaskovskim, obišli nove pirometalurške pogone

sb-rtb
Foto: Kolektiv

“Svetska banka je uvek bila izričita u zahtevu: hoćemo čisto nebo iznad Bora, čistu reku, da tlo više ne bude zagađivano i da ljudi udišu čist vazduh. Pritisak koji je vršila na nas da se aktivira nova metalurgija je doprineo da ovo stvarno i bude gotovo. Mi smo završili i oni su se na licu mesta uverili u to”, naglasio je Blagoje Spaskovski.

Osim realizacije najvećeg ekološkog projekta na Balkanu, sa predstavnicima Svetske banke razgovarali smo i o izlasku RTB-a Bor iz procesa restrukturiranja, dodao je Spaskovski.

“Razgovarali smo i o izlasku naše kompanije iz restrukturiranja. Predat je Unapred pripremljen plan reogranizacije i ovih dana očekuje se otvaranje procesa. Taj proces mora biti završen u roku koji je premijer Aleksandar Vučić objavio za RTB Bor i ‘Resavicu'”, dodao je Spaskovski

On je istakao da se mora poštovati obećanje da će za godinu dana to biti gotovo. “Lično očekujem pozitivan ishod”, naglasio je generalni direktor RTB-a Bor.

(Tanjug)

3 KOMENTARA

 1. Lepo receno na nogama, ali treba reci i da su kolena deo tih nogu! Pada RTB na kolena sa takvim direktorom i blizim saradnicima.

 2. Gospodine “stari floter” lepo ste rekli, citiram: “Lepo rečeno na nogama, ali treba reći i da su kolena deo tih nogu! Pada RTB na kolena sa takvim direktorom i bližim saradnicima”. RTB Bor je pao u go…ma do guše, a ne do kolena. To je bilo kada je Sosa bio director RBB-a, a sa njegovim ponovnim dolaskom (2008.) pao još (gore je rečeno gde). Borani misle da je Sosa čarobnjak, ne, on je termit Bora. Nema proizvodnje, ne radi rudnici i toliko hvaljena nova topionica, a sada kada počne sa otpuštanjem zaposlenih, on neće biti tu. E, onda saznaćete šta je pre toga sređeno!? Gospodar “života i smrti” u Boru iznosi neistine i kada laže, krade vreme i materijala i sve odlaže. Ovo što je zadesilo Basena RTB Bor, da od jedne od vodećih firmi u SFRJ, sada padne na prazna jasla države. Niko nije kriv, svi su, oni koji vode RTB Bor zašto bi bili krivi, kada su “fini” ljudi, a zaslužni su redom. Iz hvalospeva čelnika, nova topionica već obara rekorde, a borani, bar u centru grada, samo što nisu pobegli. Epopeja će biti još snažnija, a vi tonete u beznađa, ostaju predobri rezultati rada rudnika i nove topionice sa Sosom na čelu. Uz rudarsko srećno vam bilo, dragi boranke i borani sve treba izdržati dokle se može. A posle??

 3. ИДИОТ, ТО ЈЕ СВАКАКО ОН

  Идиот баш свуда не ниче,
  то су свакако за нас, приче.
  Где год да кренеш ту је он,
  себе чува, као краљ, трон.

  Идиот је празне главе,
  да је горе то од страве.
  Идиот је у првом плану
  и уверен да нема ману.

  Нема места нигде где га нема,
  да он није нам главна тема.
  За њега нема, баш ме брине
  ни таквог лека, ни те вакцине.

  Ако је телевизија он је,
  у свакој новини ту је,
  На градској скупштини
  стално активан је.
  У свакој нашој ”чорби”
  најбоља мирођија је.

  Идиот нас прави лудим,
  како да се томе не чудим.
  Мисли нема му никог равног,
  свуда се види као главног.

  Ма, идиота, кажу, пусти
  биће тешко кад загусти.
  Оставља нас увек без речи,
  пусти идиота то се не лечи.

  Идиот се гура, шлихта, лакта,
  изгубио све мере, стила, такта,
  увек идиот све зна и може,
  ту је, не може из своје коже.
  Идиот је идиот и само то може!
  (Симпатизер из Бора)

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here