Spaskovski: RTB (ne) ide u stečaj

Blagoje Spaskovski, generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor negirao je da kombinat bakra odlazi u stečaj kako bi se izbeglo namirivanje dužnika.

Blagoje Spaskovski

Neki mediji objavili su danas da RTB „Bor“ odlazi u stečaj i da se otvara novo preduzeće oslobođeno dugovanja, koja, prema nezvaničnim informacijama, iznose 600 miliona evra.

„U procesu restrukturiranja neće biti otpuštanja, a poverioci mogu biti mirni, jer niko od njih neće biti oštećen“, rekao je generalni direktor RTB „Bor“.

Prema rečima Spaskovskog, dug RTB-a državi će preći u vlasništvo države, čime će kombinat bakra ostati državno preduzeće.

On je naznačio da u procesu restrukturiranja neće biti otpuštanja radnika, i da će novo, ekološko postrojenje za dobijanje bakra, najverovatnije početi sa radom 28. juna na Dan topioničara.

Spaskovski je napomenuo da je danas u Beogradu razgovarao sa ministrima ekonomije i regionalnog razvoja i ministrom životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, o početku izgradnje nove topionice bakra.

(BETA)