Spaskovski: RTB (ne) ide u stečaj

3
26

Blagoje Spaskovski, generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor negirao je da kombinat bakra odlazi u stečaj kako bi se izbeglo namirivanje dužnika.

Blagoje Spaskovski

Neki mediji objavili su danas da RTB “Bor” odlazi u stečaj i da se otvara novo preduzeće oslobođeno dugovanja, koja, prema nezvaničnim informacijama, iznose 600 miliona evra.

“U procesu restrukturiranja neće biti otpuštanja, a poverioci mogu biti mirni, jer niko od njih neće biti oštećen”, rekao je generalni direktor RTB “Bor”.

Prema rečima Spaskovskog, dug RTB-a državi će preći u vlasništvo države, čime će kombinat bakra ostati državno preduzeće.

On je naznačio da u procesu restrukturiranja neće biti otpuštanja radnika, i da će novo, ekološko postrojenje za dobijanje bakra, najverovatnije početi sa radom 28. juna na Dan topioničara.

Spaskovski je napomenuo da je danas u Beogradu razgovarao sa ministrima ekonomije i regionalnog razvoja i ministrom životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, o početku izgradnje nove topionice bakra.

(BETA)

3 KOMENTARA

 1. restruktuiranja RTB-a nece biti ali zato blagoje spaskovski uveliko restruktuira kafanu u banji poznatu po sobama na sat, dosad je ulozio 2 miliona evra RTB-ovih para….dakle nasih para

 2. zaista je u Srbiji najveci greh biti uspesan.Kada niste uspeli da najsposobnijeg strucnjaka RBB-a(pre Vas *revolucionara*)sada pokusajte da ga predstavite kao*makroa*sta li jos.LJudske gluposti nikad dosta.

 3. tacno….”ljudske gluposti nikad dosta”
  pa jedan broj gradjana Bora ne vidi da pomenuti trpa njihove pare u svoj dzep…..
  najgore je sto neki misle da je blagoje strucnjak za rudarenje.
  Pa On je unistio Borski rudnik 90-tih… opeljesio ga….
  Sada samo cena bakra drzi RTB zivim….svaki 10-to godisnjak bi bio bolji direktor od te spodobe

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here