Specijalni zaštitni skafanderi za zdravstvene radnike u Boru

Lokalna samouprava donirala je Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Boru 200 zaštitnih kombinezona.

 

Grad Bor je 200 zaštitnih kombinezona donirao zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji odbrane od korona virusa.

Kako je prilikom predaje ove donacije istakla Milena Stanojković Kožović, članica Gradskog veća ovo jer tek jedna od aktivnosti koje je u cilju sprečavanja širenja korona virusa preduzela lokalna samouprava.

“U prethodnom periodu smo nabavili različita zaštitna sredstva koja su poslužila medicinskom osoblju u borbi protiv ovog virusa. Ono što je važno da se napomene to je da je veliki broj privatnih preduzetnika i fizičkih lica se javio sa istim ciljem i zaista mi je drago da smo svi prepoznali tu neophodnost da pomognemo onima koji su zaista na prvoj liniji da se i oni zaštite i da zajednički doprinesemo njihovoj borbi protiv ovog virusa”, rekla je Milena Stanojković Kožović.

Kako je istakao dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice ovo je za zdravstvene radnike kojima je Gradska uprava već donirala maske i vizire, oprema koja im veoma znači.

„Da se razumemo, skafanderi nam uvek trebaju. Oni su neophodni kako na prvoj liniji odbrane, na grudnom odeljenju i prijemnoj službi za kovid pacijente, tako i tokom transporta i u drugim situacijama, tako da koliko god da ih dobijemo, uvek su nam potrebni”, rekao je dr Goran Joksimović.