Sportske igre mladih ponovo u Boru

Sportske igre mladih, najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu u Evropi, 15. i 16. juna biće održane u Boru.

Grad Bor biće regionalni domaćin takmičenja u muškoj odbojci, rukometu, tenisu, šahu i stonom tenisu, dok će takmičenje u odbojci na pesku biti organizovano u Velikom Gradištu.

Nadmetanja će se odvijati u Sportskom centru „Bobana Momčilović Veličković“ u Boru, kao i u fiskulturnoj sali Mašinsko-elektrotehničke škole.

Pravo učeća na takmičenju u odbojci, rukometu i tenisu imaju deca uzrasta 2006. i mlađa, u stonom tenisu 2009. i mlađa, dok se u šahu mogu nadmetati takmičari rođeni 2010. godine i mlađi.

Prijave ekipa i zainteresovanih učesnika traju do 8.juna putem sajta Saveza za školski sport Srbije, kao i popunjavanjem ovih obrazaca koji je potrebno poslati na mejl adresu Saveza za školski sport grada Bora [email protected].

Pobednici regionalnih takmičenja plasiraće se na državno prvenstvo, a najuspešnije ekipe sa državnog na završnu manifestaciju u Splitu.

Propozicije takmičenja, kao i dodatne informacije o samom takmičenju mogu se naći na sajtu Saveza za školski sport Srbije.

Sva takmičenja biće održana uz maksimalno poštovanje svih propisanih protivepidemioloških mera koje su u borbi protiv koronavirusa.


Ovaj tekst je deo projekta „Ne laži me čoveče“ koji realizuju Bor 030 i NG Portal. Projekat je podržan u okviru programa ZIman-ov fond za mlade koji sprovodi Zaječarska inicijativa i Fondacija Iskorak u saradnji sa Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.