Sportski centar u Boru nosiće ime Bobane Momčilović Veličković

Članovi Gradskog veća u Boru jednoglasno su podržali predlog da Sportski centar u Boru ponese ime srpske proslavljene reprezentativke u streljaštvu, Bobane Momčilović Veličković, a očekuje se da na narednoj sednici Gradske skupštine u Boru ova odluka i konačno bude usvojena.

Bobana Momčilović Veličković je rođena u Boru i bila je reprezentativka Srbije u sportskom streljaštvu, a takmičila se u disciplini vazdušni pištolj. Streljaštvo je trenirala od 1999. godine, a sa takmičenjima je krenula već naredne, 2000. godine. Bila je članica streljačkog kluba „Bor030“.

Bila je dvostruka evropska prvakinja u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara (2010. i 2012. godine), zatim pobednica svetskog kupa u Minhenu 2016. godine, a bila je i deo olimpijskog tima Srbije na Letnjim olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, kao i 2016. godine u Rio de žaneiru. Na igrama u Riju osvojila je sedmo mesto u finalu discipline vazdušni pištolj 10 metara.

Grad Bor je nedavno Bobanu Momčilović Veličković posthumno proglasio za počasnog građanina.

Bobana je preminula 21. juna 2020. godine u tridesetoj godini života od komplikacija nastalih nakon porođaja. Za sobom je ostavila supruga Miroslava i sina Vukašina.