SPS Bor: Odgovor na saopštenje Narodne stranke u Boru

Povodom saopštenja u kome je predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Boru, Dragan Marković, kritikovao podršku borskih socijalista gradonačelniku Aleksandru Milikiću nakon napada u selu Krivelj, Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Boru uputio je javnosti saopštenje.


SPS nije, niti će biti za fizički dijalog među strankama. U pravu si Dragane Markoviću! Branili smo gradonačelnika, branili smo demokratiju i slobodu dijaloga koju vi napadate pesnicama.

I sutra, da se vama desi, ne daj bože, da vas neko napadne i dobijete batine, osudićemo taj vandalski čin.

Predstavnici SPS su prisustvovali zboru u Krivelju i bili svedoci tvog i nastupa tvog potpredsednika Narodne stranke Aleksića. Na zboru je trebalo zaokružiti priču oko preseljenja. Ako ne znaš, građani će imati tri mogućnosti da se izjasne. O tome ću ti pričati drugom prilikom.

Šta ste vi tražili na zboru? Koje su to vaše poluge vlasti i mogućnosti za rešenjem? Vašim prisustvom i transparentima, koje ste delili meštanima, provocirali ste prisutne i izazvali prekid.

Devedesetih godina prošlog veka rešavao se problem preseljenja dela sela Krivelj. Tada je poštovana volja građana Krivelja, kao što će to biti i ovog puta.

Zato ti preporučujemo Dragane Markoviću, da ne bi trebalo više da se baviš politikom, ako se uopšte i baviš, jer te je spopala amnezija. Slabo pamtiš, a brzo zaboravljaš.

Moram da te podsetim da si i ti, do pre dve godine, bio član i predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije, koju danas napadaš i pljuješ.

Kada dođe vreme izbora, svaka ozbiljna stranka ima za cilj da ostvari dobar rezultat i uđe u vlast, ne zbog pojedinaca već zbog realizacije svog programa i građana koji su joj poverili glasove. Samo na vlasti stranka može pomoći građanima realizacijom obećanog programa. Ako je tvoj cilj da posle izbora ideš u opoziciju, jer tako je lakše bitisati bez odgovornosti, pljuvati po vladajućoj većini a ne nudeći ništa bolje, onda je najbolje da se povučeš iz politike.

Onog trenutka kada rezultat SPS-a na izborima u Boru bude dvostruko veći od rezultata koji ste kao Narodna stranka postigli, Dragan Žikić će podneti ostavku na mesto predsednika Gradskog odbora SPS u Boru. Ima SPS kadrove i mi se za našu budućnost ne sekiramo, pa nemaš potrebe ni ti.

SPS kao deo vlasti uvek će glasati za ideje i projekte koji su na dobrobit građana i grada, a izgradnja nove Toplane to jeste. Kao i vodovodi u Gornjanu, Metovnici, Bučju i Zlotu, izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih fekalnih voda, izgradnja druge faze vodosistema Bogovina, kao i mnogi drugi kapitalni projekti. U smislu smanjenja aero zagađenja i smanjenja troškova poslovanja, Toplana na sečku je samo prelazno rešenje do dolaska gasa i izgradnje toplane na gas.

Neka građani znaju da, zajedno sa svojim koaliconim partnerima, niste glasali za prosperitet i budućnost borana.

I pored svih pritisaka, sankcija i bombardovanja devedesetih godina prošlog veka, mi smo se izborili za Srbiju, za SR Jugoslaviju, za razliku od vas DOS-ovaca koji ste 2003. godine počeli da rasparčavate i smanjujete, izborili smo se za pravednu privatizaciju, za Republiku Srpsku. Sve ste učinili da Kosovo proglasi nezavisnost 2006. godine. Vašem ponižavanju i izdajstvu nije se video kraj. Čudo da niko iz DOS-a nije dobio Nobelovu nagradu. Šta bi od naše lepe države ostalo da ste i dalje ostali na vlasti? Najverovatnije onako kako je neko jednom prilikom rekao „biće onolika Srbija da će svi njeni građani stati pod jednu šljivu“.

Da bismo sprečili uništenje Srbije, morali smo se 2008. godine prikloniti vašoj vlasti.

Ono što ste uništili za osam godina vlasti, teško je obnoviti u narednih 50 godina. Vašom vlašću ste ugasili život u Srbiji.