SPS za reprogram duga Boranima [VIDEO]

1
61

Socijalistička partija Srbije (SPS) održala je danas konferenciju za novinare na kojoj su pozvana borska Javna preduzeća (JP) da se dug koji građani imaju prema njima reprogramira i plati u više mesečnih rata.

kzs-sps

Konferenciju za novinare vodio je predsednik Opštinskog odbora (OO) SPS-a i odbornik u lokalnom parlamentu Dragan Žikić.

“SPS pozdravlja odluku Upravnih odbora borskih JP da se svim građanima koji duguju za pružene komunalne usluge, odobri reprogram duga uz otpis kamata.

Ovu inicijativu je SPS inicirala pre skoro dve godine, iz razloga što jedan broj građana nije u mogućnosti da svoja dugovanja izmiri a da ne budu utuženi. Samim utuženjem se njihovi troškovi uvećavaju i još više smanjuje njihova platežna moć.

Najveći otpor ovoj inicijativi su davali neki direktori JP ne shvatajući da jedino na taj način mogu doći do svežeg novca preko potrebnog za funkcionisanje preduzeća s jedne strane i pomoći građanima da izmiruju svoje obaveze sa druge strane.

Prvo preduzeće koje je uvidelo ispravnost ovakve inicijative i na svom UO donelo ovakvu odluku jeste JP Toplana Bor.

Zato apelujemo na ostala JP i JP Direkcija za izgradnju Bora da donese takvu odluku u svom interesu građana.

Tražimo da se u zavisnosti od veličine duga odredi i broj rata i da se za period reprograma ne zaračunava bilo kakva kamata”, istako je Žikić.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kdvmf1rO70U[/youtube]

1 KOMENTAR

  1. A sta ce rade građani koi primaju male invalidcke penzije, a izdržava jos tri clan koi nerade kako da plate

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime