Srbija Ziđin Koper: Novi Kolektivni ugovor biće u skladu sa zakonom, poboljšaće entuzijazam, inicijativu i kreativnost zaposlenih

Kompanija Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper), nekadašnji Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor izdala je obaveštenje za javnost u vezi sa procesom donošenja novog Kolektivnog ugovora za zaposlene u ovoj firmi.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Dragi zaposleni u Kompaniji i građani Bora i Majdanpeka,

Otkako je krajem 2018. godine Zijin preuzeo RTB, a zatim promenio njegovo poslovno ime u Serbia Zijin Copper DOO („Kompanija“), ljudi su bili svedoci iznenađujućih promena i borbe za napredak. Približno 650 miliona američkih dolara uloženo je u otplatu svih istorijskih dugova, poboljšanje bezbednosti i zaštite životne sredine, povećanje prozivodnje, kao i u tehničku obnovu i proširenje rudnika i topionice. Kompanija će u godinama koje slede investirati još više.

U međuvremenu, sa preko 1.000 novozaposlenih lokalnih građana, ukupan broj članova naše porodice do danas je dostigao više od 5.500 zaposlenih. Ono što nas još više raduje jeste to što su prosečni mesečni neto prihodi zaposlenih porasli za više od 34 odsto – na preko 90.000 dinara, u poređenju sa nivoom iz 2018. godine, što je za 50 odsto više od prosečne zarade u celoj zemlji. Ponosni smo kada vidimo da naši zaposleni mogu da uživaju gotovo najveći prosečni neto prihod u Srbiji.

Kao jedno od najvećih preduzeća u Srbiji, koje je stub razvoja Bora i Majdanpeka, Kompanja je prepoznata i kao ozbiljno pravno lice, sa obećavajućim sposobnostima i odgovornošću.

Kolektivni ugovor koji je prethodni RTB zaključio sa sindikatima važi najduže do kraja juna 2021. godine. U nameri da preduzeće učini energičnijim i dugoročno zaštiti interese svojih radnika, Kompanija je izradila Predlog novog Kolektivnog ugovora, u skladu sa Zakonom o radu i drugim važećim zakonima Republike Srbije, i pokrenula prijateljske razgovore sa sidnikatima. Kompanija želi da zahvali sindikatima na njihovom saradničkom stavu i cenjenim naporima.

Novi Kolektivni ugovor u potpunosti će poštovati sve važeće zakone i osigurati zakonska prava naših radnika. Pored toga, novi Kolektivni ugovor ima za cilj razbijanje egalitarizma i uspostavljanje konkurentskog mehanizma, koji će znatno poboljšati entuzijazam, inicijativu i kreativnost zaposlenih, a samim tim učiniti i Kompaniju energičnijom i uspešnijom.

Prosečni prihod neće biti smanjen poboljšanim Kolektivnim ugovorom.
Naprotiv, Kompanija će, paralelno sa novim Kolektivnim ugovorom, uspostaviti dodatni obećavajući mehanizam kako bi osigurala da zaposleni koji Kompaniji stvore veću vrednost budu dobro prepoznati i finansijski nagrađeni.

Drago nam je kada vidimo da su naši zaposleni i sugrađani uvideli važnost obnove menadžmenta i vrednost stvorenu novim Kolektivnim ugovorom za održivi razvoj Kompanije. Takođe, uvereni smo da će, uz razumevanje i podršku javnosti, zajedno sa doprinosom naših saradnika, Kompanija definitivno postići bolje performanse, kreirati svetliju budućnost i dati veći doprinos lokalnom ekonomskom i socijalnom razvoju.