Ziđin organizuje likovnu koloniju povodom Dana rudara Srbije: Za učesnike obezbeđene vredne nagrade

Ziđin povodom Dana rudara Srbije organizuje likovni konkurs pod nazivom „Ziđin Art“, koji će za rezultat imati šestoavgustovsku izložbu slika u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru.

Ilustracija: M. Stojčev/Srbija Ziđin Koper

Svi slikari i ljubitelji slikarstva pozvani su da do 12. jula pošalju prijavu na mejl [email protected] i na taj način potvrde učešće, ali i saglase se da će radovi nastali u vreme trajanja manifestacije ostati u vlasništvu kompanije. Broj prijava ograničen je na 100 i svi koji se registruju imaće besplatan smeštaj i hranu u hotelu “Jezero” dok traje ova svojevrsna likovna kolonija.

Slika se na otvorenom od 17. do 21. jula, tehnika je slobodna, a teme su podeljene u dve kategorije. U prvoj su teme vezane za razvoj rudarske ndustrije u Boru i Majdanpeku, uključujući pejzaže rudnika, rudarsku opremu i objekte, rudare itd. Druga kategorija podrazumeva pejzaže Bora i Majdanpeka, karakterističnu arhitekturu, motive iz istorije i kulture, nacionalna obeležja, ekonomski razvoj i dostignuća Bora.

Nagrađeni radovi biće odabrani pre 27. jula, a do kraja tog meseca kompanija će putem medija objaviti imena nagrađenih autora.

Fond za nagrade iznosi 4.100 evra u dinarskoj protivvrednosti, pa će biti dodeljena jedna prva, dve druge, tri treće i 10 podsticajnih nagrada. Prva nagrada vredi hiljadu evra, druga 600, treća 300, a podsticajna 100 evra.

Ziđin će od 1. do 10. avgusta u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru organizovati izložbu slika i štampanje kataloga, a 6. avgusta, na Dan rudara Srbije, autorima nagrađenih radova biće uručene novčane nagrade.