„Srbija Ziđin Majning“ će rekonstruisati put Bor – Metovnica

Put Bor – Metovnica preko Suve reke biće uskoro rekonstruisan, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika grada Bora i kompanije „Srbija Ziđin Majning“ (Serbia Zijin Mining).

Jedan od gorućih problema meštana Metovnice, saobraćajnica koje ovo selo povezuje sa Borom, preko Suve reke trebalo bi da uskoro bude rešen. Prolaskom teretnih vozila i mehanizacije angažovane na izgradnji novog rudnika Čukaru Peki kolovoz na ovom putnom pravcu je u potpunosti uništen.

Kompanija „Srbija Ziđin Majning“ (nekadašnja Rakita) saglasila se da finansira rekonstrukciju puta, a radovi bi trebalo da uskoro počnu.

„Složili smo se da je rekonstrukcija neophodna iz razloga stanja samog puta, ali pre svega, kako bi naši meštani u Metovnici dobili bolje uslove za život i rad. Rekonstrukciju puta će u potpunosti finansirati kompanija „Srbija Ziđin Majning“, a početak radova možemo očekivati u naredne dve do tri nedelje“, rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Prema njegovim rečima na sastanku se razgovarao i o rešenju problema sa klizištem i putevima koji meštani Slatine koriste kako bi priški svojim imanjima.

„Drago mi je da je kompanija odgovorno pristupila ovom pitanju, da su razgovarali sa meštanima sela, stručni ljudi su procenili zemljište i očekuje se dalje rešavanje tih pitanja“, kazao je Milikić.

Gradonačelnik je ocenio da je vidljiv pomak u saradnji između kompanije, mesnih zajednica i grada.

„Zadatak nam je da svi zajedno evidentiramo svaki problem na terenu i da razgovaramo sa onima koji su spremni rešavanje svih bitnih pitanja za naše građane i meštane sela“, zaključio je Milikić.