„Srbija Ziđin Majning” donira ogrevno drvo za 50 porodica u Slatini, Brestovcu i Metovnici

Kopmpanija „Srbija Ziđin Majning” (Serbia Zijin Mining) započela je realizaciju projekta „Topla zima” u okviru kojeg je za pedeset najugroženijih porodica u selima Slatina, Brestovac i Metovnica obezbedila po pet kubnih metara ogrevnog drveta.

Ogrevno drvo će u narednih nekoliko nedelja biti dopremljeno ugroženim porodicama, odnosno pedeset onih koje su odredile nadležne službe lokalne samouprave, sukcesivno po selima, u skladu sa mogućnostima dobavljača.

„S obzirom na nestašicu ogreva, potrudili smo se da drva za ogrev za pedeset domaćinstva nabavimo na vreme. S obzirom na to da je reč o meštanima seoskih sredina, koji su stari i možda nisu dobrog zdravlja, a kojima bi bilo teško da sami organizuju prevoz, potrudili smo se da obezbedimo i transport ogreva do njihovih domova. Iz tog razloga ne možemo svima da dopremimo u jednom danu, ali će svi dobiti ogrev u najkraćem mogućem roku”, kaže zamenik generalnog direktora kompanije „Srbija Ziđin Majning” Jang Juankun.

On je dodao da je kompanija iz više razloga, a pre svega zbog poskupljenja energenata na svetskom tržištu i dvostruko više cene ogrevnog drveta u Srbiji u odnosu na prošlu godinu, odlučila da, kroz program pomoći društvenoj zajednici, ove jeseni obezbedi pomoć najugroženijim porodicama kako bi lakše prebrodili predstojeću zimu. Ova vrsta pomoći, nastavlja on, je samo jedna od aktivnosti kojom kompanija „Srbija Ziđin Majning” pokazuje
brigu i društvenu odgovornost za društvenu zajednicu kojoj pripada.

Prvih pet kubnih metara drva za ogrev isporučeno je porodici Predić iz Slatine. Mića Predić staratelj je troje unučadi koje izdržava uprkos tome što je nezaposlen. Pomoć kompanije mu, kaže, mnogo znači.

„Zahvaljujem se kompaniji „Srbija Ziđin Majning” što mi je obezbedila drva, velika je to pomoć za mene. Ne radim nigde, izdržavam troje unučadi, od posla koji odradim privatno. Puno hvala svima, zaista sam bio srećan kad sam čuo da sam jedan od onih koji će dobiti drva za ogrev. Mnogo mi znači, staratelj sam troje unučadi koji sa mnom žive, idu svi u školu, dobri su đaci, stariji ima i stipendiju. Deci je potreban topao dom. Teško je, ali moramo da se borimo. Hvala još jednom svima”, kaže Predić.

Vrednost ove donacije, kojom je obezbeđeno ukupno 250 metara ogrevnog drveta, je dva i po miliona dinara, odnosno oko dvadeset hiljada američkih dolara.