SRCE ZA DECU: Stan kao novogodišnji poklon za porodicu Đorđević iz Bora

Zahvaljujući humanitarnoj akciji „Srce za decu“ koju je organizovala fondacija „Blic“ Anđela (13), Mihajlo (11) i Nikolina (9) Đorđević iz Bora sa majkom Zokicom Blagojević dobili su pomoć u vidu školskog pribora i opreme, električnih uređaja i hrane, a kao novogodišnji poklon ovoj porodici uručeni su ključevi od stana.

srce-za-decu-fondacija-blic
Foto: Blic

Ova porodica živela je u stanu od 36 kvadrata koji je dobila od Opštine Bor na korišćenje. U starom i ruiniranom prostoru, gde se zidovi urušavaju, nisu imali ni kupatilo ni kuhinju. Jedini izvor prihoda im je socijalna pomoć od 10 000 dinara i hrane se u Narodnoj kuhinji.

I pored bede u kojoj žive, Anđela, Mihajlo i Nikolina odlični su đaci. Čim dođu iz škole, uče na smenu. Mala Nikolina zna u podrumu da provede i po dva sata dok njena starija sestra ne završi domaće zadatke.

Posle dugih godina ispunjenih suzama i brigom zbog nemaštine, sada ne skidaju osmeh sa lica.

Sada sve imamo. Garderobu, hranu, odeću, obuću, stipendiju za školovanje, sve smo dobili, ali mene najviše raduje stan, jer više neću morati da silazim u podrum, sedim u mraku na hladnom i čekam dok sestra ne završi učenje, priča Nikolina, a sreću što će se za koji dan useliti u novi stan ne kriju ni Anđela i Mihajlo.

Članovi porodice Đorđević sada veruju u bolje sutra jer im je fondacija „Blic“ donela sreću, a njihova radost je još veća jer će svako dete u novom stanu imati svoju sobu.

(Blic/Bor030)