SREĆAN ROĐENDAN! Četiri godine postojanja borskog zoo vrta

Borski zoološki vrt za rođendan dobio poklon – posetioci od danas imaju priliku da vide novu kolekciju ptica.

zoo-vrt-papagaj

Zoološki vrt u Boru proslavio je danas četvrti rođendan. Uz brojne prijatelje, saradnike i poslovne partnere koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj, zoo vrt je obeležio četiri godine uspešnog rada, a u samom preduzeću napominju da ne bi opstali bez podrške lokalne samouprave.

Godina je protekla veoma uspešno. Beležimo rekordnu posećenost, što pojedinačnih, što grupnih poseta i nadamo se da će naredna godina biti još uspešnija po tom pitanju. Ove godine smo imali dosta prinova i novih životinjskih vrsta, a na današnji dan dobili smo poklon palićkog zoološkog vrta, to je kolekcija ptica. Ovom prilikom se zahvaljujemo njima, kao i Ministarstvu poljoprivrede i veterine koji su uvek uz nas, ali ovaj vrt nikako ne bi opstao bez lokalne samouprave i naših donatora, poput RTB-a, mesara i mnogih drugih odgovornih kompanija koje pomažu ovakve ustanove, rekla je Mirjana Marić, v.d. direktora JP „Zoološki vrt“ u Boru.

Zoološki vrt u Boru postoji od 2011. godine,a trenutno broji više od 130 jedinki, odnosno oko 70 vrsta životinja. Za četiri godine postojanja, životinjski fond je znatno uvećan, a u planu su i nove prinove, kao i povećanje prostora i uređenje istog, kako bi se posetiocima omogućio prijatniji i zanimljiviji boravak u zoo vrtu.