Srećko Zdravković dobitnik nagrade za doprinos lokalnoj zajednici

0
824

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Forum za odgovorno poslovanje uručili su juče, na Međunarodni dan volontera, Boraninu Srećku Zdravkoviću Specijalnu nagradu za doprinos lokalnim zajednicama.

Ovo priznanje se od ove godine za dodeljulje zaslužnom pojedincu, firmi i udruženju za doprinose u razvoju lokalnih sredina.

Stručni žiri je ovom prilikom dodelio iz svake od pomenute tri oblasti po jednu nagradu na nacionalnom nivou, a nagrade su dodeljene uz saglasnost Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Kako saznajemo, nominacije su stigle od mladih, roditelja i penzionera za Srećkovo zalaganje i dosadašnji rad na polju razvoja lokalne zajednice.

“Za mene je ovo velika čast, volim svoj Bor i uvek ću rado pomagati. U prethodnom periodu mentorisao sam “Tri generacije za budućnost nacije” i još uvek radim sa mladima, roditeljima i penzionerima da zajedno napravimo bolje okruženje za sve ljude”, istakao je Zdravković

Podsetimo, Srećko Zdravković dobitnik je još jedne prestižne nagrade “Specijalna nagrada Delegacije Evropske unije u Srbiji za poseban doprinos promovisanju EU vrednosti”, pre nedelju dana bio i jedan od 5 (pet) odabranih od strane Krovne organizavije mladih Srbije da na “Samitu mladih” u Beogradu govori na panelu “Pričam da te pokrenem” sa svojom inspirativnom pričom.

On je inicijator osnivanja Doma omladine Bor, jedan od troje Srba koji su 2016. bili stipendisti Harvard Kennedy School, kao i dobitnik drugog mesta za Volonterske projekte od strane Ministarstva omladine i sporta.POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime